Nyhet

De tøffeste PC-veskene

Med høsten følger skolestart, og mange får ekstra behov for en skikkelig veske å bære datamaskin og annet utstyr med seg i. Da kan man glede seg over et stort utvalg av ulike typer og varianter. Det er heldigvis slutt på den tiden da PC-veskene kun var svarte og firkantete med bærereim.
Er du på jakt etter en ny bæreveske, er det altså et par ting som er verdt å tenke over. For eksempel bør du bestemme deg for om du kan ha mer glede av en ryggsekk i stedet for en tradisjonell veske. Det ser kanskje ikke like kult ut, men er som regel mye bedre for ryggen. En veske belaster mer på en av sidene og kan gi skjev rygg, mens ryggsekken gir mer jevn belastning.
Ryggsekker bør gi god støtte for ryggsøylen, mens bæreveskene bør ha bred og god reim, slik at de ikke skjærer inn i skulderen eller belaster unødig.

Riktig størrelse
Du må også sørge for at vesken du finner er av rett størrelse til laptopen din. De aller fleste veskene på markedet er egnet for bærbare PC-er på inntil 14 eller 15 tommer. Har du en 17 tommers laptop eller større, er det langt færre vesker å velge blant. Den siste tiden er det også kommet egne bærevesker tilpasset mini-PC-ene.
Om du velger sekk eller veske, så bør det være et eget polstret rom for PC-en, slik at den ligger fast og ikke blir slengt rundt. Det kan jo også være kjekt med ekstra rom så du får plass til andre ting. I tillegg er det en fordel at vesken er laget av et vanntett eller vannavstøtende materiale.
Det går også an å å låse enkelte varianter, eller du kan kjøpe en hengelås til.
Det viser seg uansett at det folk er aller mest opptatt av er hvordan veska ser ut. Dette kommer som regel foran både ergonomi og funksjonalitet. Pris er selvfølgelig også et viktig aspekt.

Her er noen tøffe varianter å velge blant:
De sporty allround-veskene som Osprey Float 16 til 550 kroner, kommer i mange friske farger og har mange kjekke rom for oppbevaring. Et annet alternativ er et knippe friske design fra Golla. Golla-veskene selge i ulike butikker fra rundt 575 kroner.


Crumpler har også et godt utvalg av friske modeller, de har også mange typer beskyttelsesutuier som blir som en sokk rundt PC-en. Her er det altså ikke plass til noe annet.

Damevesker

For den kvinnelige delen av befolkningen er det også en hel del feminine modeller å velge i mellom. Mange av dem ser ikke lenger ut som PC-vesker, men ligner mer på tradisjonelle damevesker.
Det er denne Lowepro Tote Pro vesken et eksempel på. Den kommer i svart, grønt eller beige til en pris på 549 kroner pluss frakt hos Naturogfritid.


Er du forretningskvinne, kan for eksempel DiCota Lady Sucsess være tingen. En litt mer spenstig og fargerik variant er Targus CityLite Retro. Denne skal være designet spesielt for dagens kvinnelige forretningsledere.

Ryggsekker

Ryggsekkene er som regel bedre for ryggen, men ofte er ikke designet like spenstig på sekkene. Et pluss er at mange av PC-sekkene også er kamera-sekker med dedikerte rom for speilrefleks, objektiver og utstur og eget rom for laptopen. Se for eksempel på Tamrac 3380 Aero 80 kamera/laptop sekk til 999 kroner.
En annen fordel med ryggsekker er at de oftere kommer med plass til 17 tommers skjermer.
Mange modeller er også beregnet for skolebruk med plass til bøker og annet utstyr. Arcteryx Blade 24 er et eksempel på en slik skolesekk, denne koster 1294 kroner.


En rimeligere variant er denne skolesekken med plass til 15 tommers laptop, bøker og eget rom for MP3-spiller/mobil med plass for hodetelefonleding ut. Denne koster 298 kroner og det følger også med regntrekk så den skal beskytte PC-en også på våte dager.

Andre alternativer
Ønsker du en helt plain veske, kan du for eksempel ta en titt på denne tradisjonelle modellen hos Netshop til 259 kroner pluss frakt. Alternativt  har du denne vesken fra Belkin til 325 kroner.
Det er også mulig å legge litt mer penger i veskene, for eksempel kan du ta en titt på denne PC-veska fra Mooligt i norsk design til 3850 kroner.

Les også
Objektivene du trenger
annonse