Til hovedinnhold

Lightroom til Ipad?

Adobes siste stikk mot Apples mangel på Flash-støtte.

Apple og Adobe krangler høylytt for tiden, og stridens kjerne er Apples manglende Flash-støtte hos produktene sine. Nå ser det allikevel ut som Adobe vil begrave stridsøksa en liten stund imens de utforsker mulighetene for å utvikle bilderedigeringsprogrammer for nettbrett (tablet-PC-er).

Photoshops produktmanager John Nack skriver på sin blogg at han nå har blitt spurt om å lede utviklingen av nye Adobe-applikasjoner til nettbrett. Apples egne Ipad nevnes spesielt av Nack som noe han har ventet hele livet sitt på for bilderedigeringsprogrammer.

"Jeg vil bygge de mest utrolige bilderedigeringsprogrammene til Ipad verden noensinne har sett," skriver han videre. Samtidig uttrykker han bekymring for om Apple i det hele tatt ville latt Adobe publisere programmene sine til Ipaden. Apple har jo som kjent sitt eget redigeringsprogram, Aperture, og Steve Jobs og kompani har ikke vært fremmede for å stenge ute konkurrerende applikasjoner.

Vil vi få se Adobes Lightroom på Ipaden?

Nack hevder i bloggposten sin at Adobe-applikasjoner til Ipaden vil få flere fotografer til å gå til innkjøp av Apples nye hjertebarn - noe som Apple sikkert ville satt pris på. Ipaden har allerede blitt møtt med en viss skepsis fra fotografmiljøet, ofte på grunn av manglende minnekortinngang og USB-port. Dette har til en viss grad blitt løst med ekstraprodukter fra Apple. Vil isåfall Adobe, til tross for all kjekling med Apple om åpenhet og Flash, være døråpneren til fotoverdenen for Ipaden?

I alle fall vil bilderedigering på tablet-PCer bli et spennende felt. Ikke bare er de greiere å ta med seg rundt - multiberøringsflater og innovative grensesnitt kan skape nye og interessante måter å jobbe med bilder på fremover.

annonse