Til hovedinnhold

Kunder slakter Final Cut Pro X

Misfornøyde kunder får pengene tilbake.

Apples nye videoredigeringsprogram Final Cut Pro X ble sluppet på markedet i forrige uke, og har blitt slaktet av diverse profesjonelle og vanlige brukere i ettertid. På den amerikanske utgaven av Mac App Store har programmet ikke fått mer enn 2,5 stjerner etter det som i skrivende stund er 1372 stemmer.

Det kan se ut til at Apple begynner å merke presset, og flere påstander om at selskapet har kommet med tilbakebetalinger har dukket opp. Ifølge AppleInsider har minst én person fått bekreftet tilbakebetaling fra Apple etter å ha levert en klage over e-post, hvor han fikk dette som svar:

– Ikke et funksjonelt program

Personen som sendte e-post til Apple forklarte at han ikke syntes at Final Cut Pro X er et funksjonelt program og at det ikke holder standardene til forgjengeren Final Cut Pro 7. – Det har ingen profesjonelle egenskaper som jeg kan bruke på mitt etterproduksjonsstudio, skrev brukeren.

I sitt svar skriver den Apple-ansatte at Final Cut Pro X "ikke inneholder enkelte egenskaper som var høyt ansett i den forrige versjonen." Apple-representanten erkjenner også at det er frustrerende å betale en god sum for et produkt som ikke virker som forventet.

Overrasket over unnskyldning

Kunden har dermed blitt lovet å få tilbake de 1699 kronene som det kostet for programmet, sammen med en direkte unnskyldning fra Apple om programmets utilstrekkelighet.

Denne unnskyldende holdningen kom som en overraskelse på brukeren. – Jeg har aldri sett en Apple-ansatt være så unnskyldende overfor utilstrekkeligheter i et av deres produkter før, skriver brukeren til AppleInsider.

Lover å forbedre

På den norske utgaven av Mac App Store skriver brukeren XFCP blant annet at "det er en skam av Apple å kalle dette for Final Cut Pro! De har fjernet alle funksjonene vi som proffe klippere trenger."

Apple har hatt en rask overgang til Final Cut Pro X og har erklært Final Cut Studio, Express og Server – som inneholdt Final Cut Pro 7 – som "end of life"-produkter etter 21. juni.

I tillegg til unnskyldninger og tilbakebetalinger, lover Apple å jobbe med problemene de har med Final Cut Pro X i tiden fremover. Funksjoner som redigering med flerkamera og støtte for RED-kameraer er blant tjenestene som skal dukke opp i fremtidige oppdateringer.

(Kilde: AppleInsider)

Les også
Final Cut Pro X er ute nå
Les også
Photoshop Express 2.0 lansert
Les også
Mac OS X blir råere
Les også
Lightroom til Ipad?
annonse