Tek.no

Nyhet

YouTube lanserer kvalitetskanaler

Skal lage originalstoff som vil konkurrere med vanlig TV.

YouTube
Eigil Knudsen
31 Okt 2011 05:30

Det har gått rykter en god stund om at YouTube vil satse mer på profesjonelt produsert innhold via egne YouTube-kanaler som kan være et alternativ til vanlige TV-programmer.

Nå skal det være offisielt bekreftet av YouTube at et knippe slike kanaler er på vei. Ifølge eieren Google har mange talentfulle produsenter meldt seg på og skal sørge for originale programmer av høy kvalitet.

Noe for enhver

Flere av kanalene vil være drevet av kjente personer innen både TV, film, musikk, nyheter og sport. I tillegg vil også flere nye fremadstormende og innovative medieselskaper og noen av YouTubes egne partnere stå bak.

Målet er å sette sammen et tilbud som dekker de fleste behov og preferanser, uansett hvor interessen måtte ligge blant brukerne. Google håper med dette å nå ut til flest mulig og å gi publikum en grunn til å stadig komme tilbake igjen.

Anonyme kilder som Wall Street Journal har vært i kontakt med tidligere skal ha sagt at YouTube ønsker å bli et slags neste generasjons kabelselskap, og Google skal allerede ha bladd opp over 100 millioner dollar til produksjon av stoff.

Sannsynligvis vil YouTube få et nytt design med større fokus på kanaler for å promotere det nye innholdet og få folk til å abonnere.

De første kanalene vil komme allerede neste måned, og deretter vil flere dukke opp utover neste år.

(Kilde: WebProNews)

Les også
YouTube arrangerer direktesendt komi-show
Les også
Google TV kommer til Europa
Les også
Google Music lanseres i dag
Les også
YouTube får ny filmtjeneste
annonse

Les også