Apple TV får en saftig oppgradering

Etter helgens retrett er oppdateringen nå tilbake.

Apple måtte forrige lørdag trekke tilbake sin oppdatering av Apple-TV etter en massiv klagestorm. Nå skal feilene være utbedret og oppdateringen er nok en gang tilgjengelig for nedlastning, skriver blant annet The Verge.

Den nye oppdateringen gir deg versjon 6.0 av programvaren, og det skal etter alle solemerker ha skjedd en rekke forandringer. For mens det var build 11A470e som var gjeldende på lørdag, er det nå 11A502 som ligger klar til å lastes ned.

Fjernet innhold

Lørdag kunne du altså for første gang oppdatere din Apple-TV til versjon 6.0, men en rekke brukere opplevde store problemer. Det viste seg nemlig at oppdateringen inneholdt en rekke feil og mangler, som blant annet sørget for at brukernes innhold forsvant etter at programvaren ble oppdatert.

I tillegg skal det også ha oppstått nettverksproblemer, ved at enheter plutselig ikke lenger kunne laste ned fra Internett, selv om det ikke var noe i veien med selve tilkoblingen.

Dette er nytt

Oppdateringen du nå kan laste ned gir deg et par nye funksjoner som kan være hendige å ha, og så langt er det ikke rapportert om noen problemer i bruk.

Med versjon 6.0 kan du blant annet strømme musikk direkte fra iTunes Radio, samt kjøpe musikk direkte fra iTunes Music Store. Dog er det i første omgang kun amerikanere som får mulighet til å bruke iTunes Radio.

Det er også mulig å synkronisere podcaster, samt at du kan strømme videoinnhold du har kjøpt fra iTunes.

Apple-TV får i tillegg støtte for noe som Apple kaller iCloud Airplay, som lar deg strømme innhold du har kjøpt på iTunes til en hvilken som helst Apple TV. Tidligere kunne du bare strømme ditt eget innhold til en Apple TV som var tilkoblet den samme iTunes-kontoen du hadde kjøpt innholdet til.

Del gjerne dine erfaringer med den nye oppdateringen i kommentarfeltet nedenfor.

Du trenger ikke nødvendigvis en Apple-TV for å bruke Airplay:
Her er triksene du gjør for å bruke funksjonen uten »

(Kilde: The Verge, Engadget, 9to5Mac)

Les også
Apple TV får en saftig oppgradering
Les også
Dette trikset lar deg installere Plex på Apple TV – uten jailbreak
Les også
Slik hadde Steve Wozniak endret Apple
Les også
Apple TV får stor oppdatering
Mer om
annonse