Disney+ utsatt i Norden

Du må sannsynligvis vente helt til september for å prøve strømmetjenesten.

Disney+ er Disneys svar på strømmetjenester som Netflix, HBO Nordic og Viaplay, og skulle opprinnelig lanseres i hele Norden i sommer en gang. Nå melder CNET om at dette ikke lenger ser ut til å skje, og at vi nordmenn sammen med våre nordiske naboer må smøre oss med tålmodighet.

I stedet ser lanseringen ut til å bli i september, etter Japan i juni. Hovedgrunnen skal være risikoen ved investeringer i disse usikre økonomiske tidene, forårsaket av COVID-19-pandemien.

Dette vil nok skuffe mange, ettersom Disney+ i de siste månedene har blitt en stadig viktigere arena for nytt innhold fra Disney. Mange nye filmer og andre produksjoner får nå tidlig lansering på Disney+, ettersom verdens kinoer er stengt for tiden.

Et av verdens største underholdningsbibliotek

Akkurat derfor kan det også synes litt merkverdig at selskapet holder tilbake akkurat i disse tider; det er jo nå folk er hjemme og ser film og serie med familien dag ut og dag inn.

Mange nordmenn ønsker dessuten å benytte seg av tjenesten; ifølge en undersøkelse gjennomført av analyseselskapet Audience Project vurderer én av tre nordmenn å tegne abonnement.

Men Disney har gått på en kraftig økonomisk smell i kjølvannet av nedstengningen av verdenssamfunnet, med en resultatnedgang på hele 91 prosent i første kvartal. Dette er i all hovedsak forårsaket av at selskapets fornøyelsesparker ikke kan holde åpent.

Disney+ har for øvrig vært tilgjengelig i USA, Canada og Nederland siden 12. november, og er også tilgjengelig i brorparten av andre vesteuropeiske land per nå.

Les også
Netflix fikk dobbelt så mange nye kunder som forventet
annonse