Nyhet

Netflix fikk dobbelt så mange nye kunder som forventet

Tatt i betraktning alle som mer eller mindre frivillig har holdt seg hjemme nå på vårparten, burde det ikke komme som noen stor overraskelse at strømmetjenestene har fått en og annen ny kunde.

Med seersuksesser som Tiger King: Murder, Mayhem and Madness og filmen Spenser Confidential – visstnok sett av respektive 64 millioner og 85 millioner – rapporterer faktisk Netflix om en økning på hele 15,8 millioner abonnenter i årets første kvartal.

Det er en god dobling opp fra de syv millioner nye betalende brukere selskapet faktisk hadde forventet å få i løpet av disse tre månedene.

At «corona-effekten» har noe å si for at Netflix nå kan skryte av å ha nærmere 183 millioner betalende abonnenter er det nok liten tvil om, ettersom den store økningen kom i mars måned. Pandemien hjalp nok ganske sikkert for Disneys tall også.

Les også
Netflix forbedrer foreldrekontrollene

Samtidig er Netflix ganske klare på at denne veksten ikke kan fortsette, og det er det noen gode grunner til. For det første er det mye som tyder på at mange av kundene i større grad kommer til å være i stand til å gå ut i perioden som kommer – og derfor heller ikke vil benytte seg like mye av tjenesten.

Sånn sett er det derfor ikke så galt at selskapet fremdeles tror på ytterligere 7,5 millioner abonnenter i løpet av andre kvartal. Men det innrømmes også at fremtidsutsiktene er såpass usikre at dette i hovedsak er basert på gjetninger.

Holder lanseringstempoet – enn så lenge

Det andre som setter begrensninger for videostrømmetjenesten er selvsagt innholdet – eller snarere mangelen på det. For etter at pandemien satte inn for alvor har mye i underholdningsbransjen blitt satt på vent, som betyr forsinkelser for det meste av nye filmer, serier eller for den saks skyld spill.

Rent umiddelbart har ikke denne midlertidige produksjonsstansen så veldig mye å si, ettersom innhold naturligvis produseres i god tid før det skal på lufta, og derfor melder også Netflix om at de vil kjøre løpet med nye filmer og serier som planlagt også i det kommende kvartalet.

Men dersom krisen blir langvarlig, er det åpenbart at selskapet må bremse ned på takten etter hvert. Likevel er Netflix ganske sikre på at de skal kunne kommer med variert og nytt innhold både i 2020 og 2021.

Det hjelper selvfølgelig at de også allerede sitter på et ganske så stort innholdsbibliotek. Sånn sett vil nok produksjonsstansen merkes enda mer hos flere av Netflix’ konkurrenter.

Les også
Disney+ bikket akkurat 50 millioner betalende brukere
annonse