Til hovedinnhold

Netgear sikter mot gamere med sin nye svitsj og ruter

Netgear
Vegar Jansen

Vi har stiftet bekjentskap med visse eksemplarer av Netgears Nighthawk-merkede produkter fra før, deriblant den heftige Nighthawk X10 AD7200 – med teknologier som omfatter både 60 GHz-båndet (WiGig) og 10 gigabit over kabel.

Nå er det flere gøye nettverksprodukter på vei, for på årets CES dro Netgear duken av et par nyvinninger: ruteren Nighthawk Pro Gaming XR500 og svitsjen Nighthawk Pro Gaming SX10.

Som navnene hinter til er dette produkter som retter seg inn mot ihuga gamere og andre som er villige til å kaste penger etter utstyr som muligens sørger for det lille og avgjørende overtaket. Men også entusiaster og folk med et ønske om raskere hjemmenettverk vil kunne dra nytte av produkter som denne.

10-gigabit svitsj...

Netgear

For å starte med svitsjen kalt SX10, så er denne lagd for å rute datatrafikken på nettverket ditt. Mange klarer seg riktignok fint med LAN-portene i selve ruteren de har, men skulle du ha et stort nettverk – eller ønsker deg tempoet som 10 GbE kan gi deg, ser vi at en slik frister.

De to 10 GbE LAN-portene kan også kjøres i tandem, dersom du skulle ha noe artig utstyr som faktisk støtter dette.

I tillegg har svitsjen ytterligere åtte LAN-porter med vanlig gigabit-hastighet, konfigurasjonsmuligheter, QoS (quality of service)-styring og skal integrere godt med selskapets Nighthawk-rutere.

Netgear

Enheten kan dessuten personaliseres ved at du selv kan bestemme fargen for hver individuelle LED.

...og matchende ruter

Nighthawk Pro Gaming XR500 er en av disse ruterne som altså skal fungere optimalt med den nye svitsjen SX10, men den kan bidra med 4 x gigabit LAN selv også – og det vil jo holde for en god del mennesker.

Netgear

Innvendig sitter en tokjernet 1,7 GHz prosessor, og Quad-stream Wave 2 Wi-Fi med MU-MIMO burde sørge for anstendig trådløs tilkobling også. Hastigheten er oppgitt til 2600 Mbps, da med 800 Mbps ved 2,4 GHz 802.11n med 256 QAM-support + 1733 Mbps ved 5 GHz 802.11ac.

I tillegg til selve maskinvaren er det programvare som nok vil gjøre ruteren spesielt interessant for spillere. XR500 kommer bidrar med et eget «Gaming Dashboard» med oversikt i sanntid over slikt som hver enhets båndbreddeforbruk og ping.

Netgear

Videre kan du prioritere trafikk gjennom QoS og bruke geofiltre for å begrense den maksimale avstanden til servere.

Svitsjen Netgear Nighthawk Pro Gaming SX10 – også kjent som GS810EMX – skal være tilgjengelig i Norge denne måneden og har fått en veiledende pris på kroner 2290,-. Mer info finner du på produktets hjemmesider.

I mars måned kommer også Netgear Nighthawk Pro XR500 på markedet. Den får en prislapp på 2690 norske kroner. Se også produktsidene.

Eller hvorfor ikke ta noe for hele familien?
TEST: Netgear Orbi gir deg Wi-Fi i hele huset >>>

(Kilde: Pressemelding)

annonse