Til hovedinnhold

Høyre og Ap enige om datalagringsdirektivet

De to partiene er enige om å innføre datalagringsdirektivet (DLD) med seks måneders lagringstid, melder NRK.

Ifølge NRK, har Høyre fått gjennomslag for en halvering av lagringstiden for data fra 12 måneder til 6 måneder. Høyre bestemte seg 9. mars for å si ja til DLD, gitt at det blir kortere lagringstid enn i dag og strengere lagringskontroll enn det regjeringen har foreslått.

Det var i begynnelsen av mars at flertallet i Høyre gikk inn for EUs omstridte datalagringsdirektiv, som flere medlemsland - blant dem Sverige - har til gode å implementere.

Partiet uttalte da at det ønsket å gå i forhandlinger med Arbeiderpartiet (Ap) og andre partier, men hadde som krav at datatrafikk kun kan lagres av politiet i seks måneder, ikke 12 måneder slik Ap ønsker.

Nå har de to partiene altså kommet til enighet om dette.

Det holdes en pressekonferanse om saken mandag klokken 13.

I desember i fjor meldte SV og Sp at de tar dissens på datalagringsdirektivet, og dermed var det klart at Arbeiderpartiet måtte søke støtte utenfor regjeringen for å få forslaget igjennom.

– Vi ønsker ikke et samfunn der staten pålegger lagring av detaljert informasjon om folks hverdagslige gjøremål, uttalte lederne i SV og Sp samme dag som regjeringen gikk inn for å innlemme EU-direktivet i norsk lovverk.

Les mer om hva dette betyr for deg:
Dette er datalagringsdirektivet

annonse