Til hovedinnhold

Høyre sier ja til DLD

Partiene SV, Sp, Frp, KrF og Venstre, er i mot norsk innføring av datalagringsdirektivet (DLD), og derfor var Arbeiderpartiet avhengig av Høyres hjelp for å få flertall for datalagringsdirektivet i Stortinget.

I går sa Høyre altså ja til DLD, noe som kom frem på en pressekonferanse i går. 21 av 30 i Høyres stortingsgruppe måtte si ja til saken, dersom den skulle gå gjennom, men det uklart hvor mange som stemte for.

Samtidig kommer partiet med eget forslag til endringer i loven, fordi Høyre mener dagens lovgivning har store mangler. Høyre sier altså ja til DLD, det vil si partiet sier i utgangspunktet ja til lagring av data, men det sier nei til Arbeiderpartiets forslag.

Høyre vil ha seks måneders lagring , og de vil at de lagrede dataene skal sikres bedre, blant annet gjennom konsesjonsplikt, kryptering og at det skal være krav om vandelsattest og logging av all uthenting av data. Nå vil Høyre åpne for forhandlinger med alle partier. Les hele pressemeldingen på hoyre.no.

– Jeg er ikke overrasket, men svært skuffet, sier Anders Brenna, leder for Stopp datalagringsdirektivet til Dagbladet.no.

(Kilde: Dagbladet, VG Nett)

Mer om
annonse