Nå har det blitt enklere å styre Google-sikkerheten

«Min konto» samler alle innstillingene dine på ett sted.

Sikkerhet er noe de fleste IT-selskaper har gjort til en høy prioritet, og i den forbindelse dukker det stadig opp nye idéer til hvordan man kan gjøre positive endringer. I et innlegg på den offisielle bloggen sin har Google nå kunngjort nok et nytt fremstøt.

Det Google nå har gjort er å lansere en ny tjeneste kalt «Min konto», som i korte trekk har til hensikt å samle alle relevante sikkerhets- og personvern-innstillinger på én og samme side.

Full oversikt over alt det viktigste

Hensikten er å gjøre det enklere og raskere for brukerne av Googles tjenester å holde oversikten over alle de ulike innstillingene – ved å fjerne behovet for å åpne mange ulike sider for å foreta endringer.

Google har også lansert en splitter ny informasjonsside. Foto: Google

Via Min konto-siden har man nå blant annet direkte tilgang til de to tjenestene «sikkerhetssjekk» og «personvernsjekk», som tilbyr trinnvise og oversiktlige gjennomganger av alle de mest sentrale sikkerhets- og personverninnstillingene.

Siden gir deg også direkte og oversiktlig tilgang til alle kontoinnstillingene, hvor du blant annet kan administrere dataene som Google lagrer for å gjøre Google-tjenestene mer nyttige, som for eksempel karttjenesten og søkefunksjonen.

Inneholder også en helt ny tjeneste

Under kontoinnstillingene har du også enkel tilgang til annonseinnstillingene, hvor du kan tilpasse Google-leverte annonser for å gjøre dem mest mulig relevante. På Min konto-siden har du i tillegg direkte tilgang til påloggingsinformasjon, hvor du blant annet kan holde kontroll på hvilke apper og nettsteder du har gitt tillatelse til å koble til kontoen din.

Ikke minst inneholder den nye samlesiden også en helt ny tjeneste hvor du enkelt kan få svar på alle de vanligste spørsmålene som stilles om personvern og sikkerhet. Slike spørsmål inkluderer blant annet hvilke data Google lagrer om brukerne og hva de gjør med dataene. I tillegg forklares det hvordan kryptering fungerer, samt en rekke andre ting.

For å sjekke ut hva den nye siden har å by på er det altså bare å gå til Min konto.

Her er annen ny Google-tjeneste: Selskapet skal nå tilby lynkurs i Android-utvikling »

(Via Android and Me)

Les også
– De grafser til seg alt de kan om kundene og prøver å tjene penger på det
Les også
Google viste frem nye Android M for første gang
Les også
Google blir mobiloperatør
Les også
Nå kan du laste ned hele søkehistorikken din fra Google
annonse