Kvinne saksøker Samsung etter at Note 9-telefonen hennes skal ha tatt fyr

Vil ha stans i salget av telefonen.

Avisen The New York Post melder nå at en kvinne fra New York har saksøkt Samsung etter at den nye Note 9-telefonen skal ha tatt fyr.

Kvinnen skal ha befunnet seg i en heis da telefonen ifølge rettsdokumentene utviklet sterk varme mens den var i bruk, hvorpå kvinnen la den tilbake i vesken.

Like etterpå skal kvinnen ha merket en skarp lyd fra telefonen etterfulgt av tykk røyk, og da hun tok telefonen ut av vesken skal hun ha brent fingrene på den glovarme telefonen.

Vil ha stans i salget av telefonen

Kvinnen skal deretter ha sparket mobilen ut av heisen, før en annen person la telefonen i en bøtte vann for å slukke brannen, ifølge søksmåldokumentene. Note 9-eieren kalte hendelsen «traumatisk», og søker både oppreisning og stans i salget av telefonen.

Samsung har allerede vært uheldige med den tidligere modellen Note 7, som var svært brannfarlig.

Samsung selv har kommentert saken, og ifølge selskapet har de ingen indikasjoner ennå på at problemet er omfattende, men de ser likevel på saken.

– Vi har ikke mottatt noen rapporter om lignende hendelser med Galaxy Note 9-enheter, og vi etterforsker saken, sa en talsperson for Samsung i en uttalelse.

Overoppheting av mobiltelefoner kan ofte være isolerte hendelser, men samtidig er det lett å trekke paralleller til den katastrofale, brannfarlige Note 7-telefonen. Denne hadde en alvorlig produksjonsfeil som gjorde at telefonen hadde en høy risiko for å ta fyr, og ble som kjent tatt av markedet.

Samsung sier batteriet er helt trygt

Galaxy Note 9 har et vesentlig større batteri enn både Note 7 og Note 8 med sine 4000 mAh, men Samsung har tidligere bedyret at batteriet på den nye telefonen ikke bør gi brukere grunn til uro.

– Batteriet i Galaxy Note 9 er tryggere enn noensinne. Brukere trenger ikke å bekymre seg for batteriene lengre, sa Samsung Electronics-sjefen Koh Dong-jin til avisen The Korea Herald i forbindelse med telefonens kunngjøring i august.

Hvorvidt Samsung har rett, og hvorvidt dette er et engangstilfelle, vil nok videre etterforskning avdekke. Inntil videre er det trolig ingen stor grunn til bekymring.

Les også: Samsung vil gi nye funksjoner til billigmobilene før egne flaggskip »

Les også
Samsung Galaxy Note 9: Galaxy Note er tilbake i toppform
Mer om
annonse