Nyhet

Google Play skal vise deg akkurat hvor mye plass appene tar på mobilen

I tillegg skal app-oppdateringer og store apper ta mindre plass.

En av de største kildene til bekymring for mobileiere er plassmangel. På Android-utviklerbloggen meldes det nå om tiltak som skal gjøre tilværelsen litt lettere for Android-brukere som føler de ikke har allverdens å gå på når det gjelder lagringsplass.

En av endringene som nå kommer er at app-butikken Google Play heretter skal vise den reelle plassen som appene tar på enheten din, slik at du ikke lenger trenger å «gjette» deg frem til dette.

Hittil er det kun størrelsen på APK-filen (Android application package) som har blitt vist i informasjonsteksten til appene, altså den komprimerte pakkefilen, og ikke hvor mye plass appen faktisk vil ende opp med å ta når den er ferdig installert.

Illustrasjonsbilde.

Krymper oppdateringer og store apper

På tilsvarende vis vil man også se den reelle størrelsen til oppdateringsfiler til apper du allerede har installert.

En annen viktig endringer at Google også har gjort oppdateringer til apper i Google Play vesentlig mindre enn før. Dette har de gjort ved hjelp av en ny algoritme som visstnok skal kunne krympe størrelsene til oppdateringer opptil 50 prosent bedre enn den forrige algoritmen.

Ikke minst kan Google opplyse om at apper som er ekstra store er blitt redusert med 12 prosent, og oppdateringene med opptil 65 prosent. Dette har de gjort gjennom bedre komprimering av de såkalte APK-utvidelsesfilene som inneholder for eksempel grafikk- og medieinnhold. Slike filer kommer ofte med blant annet spill.

Mer informasjon kan du finne på Android-utviklerbloggen.

Google har nå lansert en ny app for de kulturinteresserte: Den gir deg tilgang til alt mulig av høykultur »

(Via Engadget)

Les også
Nå krever app-oppdateringene på Android mye mindre data
Les også
Med denne appen skal Google mate deg med kultur
Les også
Android-apper er ikke lenger bare for mobiler og nettbrett
Les også
Ikke noe lagringsplass igjen?
annonse