Til hovedinnhold

Ikke noe lagringsplass igjen?

Googles app-butikk har fått en funksjon for «intelligent» opprydning på mobilen.

Montasje: Google Play,Tek.no

Å gå tom for lagringsplass på mobilen eller nettbrettet er nok et problem de fleste vil nikke gjenkjennende til, særlig i disse dager hvor apper stadig blir større. Som blant andre Android Police melder har Googles app-butikk nå begynt å yte bistand til de som opplever dette problemet.

Det er nemlig blitt oppdaget en ny funksjon i Google Play som gjør det lettere å «rydde plass» til nye apper som du ikke har plass til på mobilen.

Enkel sletting av lite brukte apper

Slik ser funksjonen ut i sin nåværende versjon.
Google Play

Den nye funksjonen fungerer ved å gi deg en liste over apper som ikke har vært i bruk på en stund, slik at du eventuelt enkelt kan slette disse direkte fra vinduet som dukker opp.

Funksjonen viser deg både hvor mye plass hver enkelt av de utvalgte appene tar, samt hvor mye plass du trenger å frigjøre for å få plass til appen du forsøker å laste ned.

Dermed er det altså slutt på å manuelt bla gjennom apper for å finne ut hvilke du bør slette for å gjøre plass, som jo er et velkjent irritasjonsmoment.

Det er verdt å merke seg at den nye Google Play-oppdateringen ennå ikke ser ut til å være offisielt kunngjort, og den er tilsynelatende heller ikke tilgjengelig for alle i skrivende stund. Det kan dermed være snakk om en testversjon i første omgang.

Google slapp en ny, nyttig app nylig: Den gir deg et lite laboratorium på telefonen »

(Via TechCrunch)

annonse