Tek.no

Nyhet

Pepsi lanserer egen Android-mobil

Men den kommer neppe til Norge.

Montasje, Tek.no
13 Okt 2015 14:40

Her i Norge forbinder vi det amerikanske selskapet PepsiCo med brus, men i Kina vil navnet og logoen deres snart finne veien til mobilmarkedet.

I løpet av de kommende månedene vil nemlig selskapet lansere en smarttelefon som heter Pepsi P1, forteller nyhetsbyrået Reuters.

PepsiCo har bekreftet nyheten overfor Reuters. Lekket informasjon om prosjektet dukket først opp på nettstedet MobiPicker.

– En grei mobil

Ifølge Mobipicker vil Pepsi P1 bli en «grei mobil, men ikke en toppmodell».

Pepsi er nok mest kjent for brus, men nå vil de satse på mobiltelefoner også. Foto: Vytautas Kielaitis / Shutterstock.com

Nettstedet skriver at den har en 5,5" skjerm med 1080p-oppløsning, 2 GB med RAM, 16 GB med internt lagringsminne, et 13-megapiksel-kamera på baksiden og et 5-megapiksel-kamera foran.

De hevder også at den kjører Android 5.1, og vil koste 1299 yuan (altså litt i overkant av 1650 norske kroner).

Mobipicker skriver at telefonen blir lansert allerede 20. oktober, men dette har ikke Reuters fått noen bekreftelse på.

PepsiCo understreker overfor Reuters at dette er et lisensprodukt, og at de ikke har noen planer om å gå fra å lage populære drikkevarer til å lage egne mobiltelefoner.

Hvis du er en fan av selskapets brus, og veldig gjerne vil ha en Pepsi P1, må du nok belage deg på å importere den fra Kina. Det er nemlig ingen planer om å lansere den i vesten.

Skal moroa ingen ende ta for kineserne?
Nå har de til og med opphevet forbudet mot spillkonsoller! »

(Kilde: Reuters og Mobipicker)

annonse

Les også