Tek.no

Nyhet

Kina opphever endelig forbudet mot spillkonsoller

Vil få store konsekvenser for Microsoft og Sony.

PeterPhoto123, Niyazz/Shutterstock.com
28 Juli 2015 08:15

I vesten tar vi gjerne spillkonsollene for gitt, men det finnes steder hvor konsollene av ulike grunner ikke er tilgjengelige i særlig grad. Ett av dem er verdens mest folkerike land Kina, som har bannlyst konsollene for flere år siden.

Som Wall Street Journal melder kan konsollprodusentene- og spillerne imidlertid nå glede seg. Det årelange forbudet har nemlig omsider blitt opphevet av de kinesiske myndighetene.

Innført for 15 år siden

Det var det kinesiske kulturdepartementet som kunngjorde opphevelsen av forbudet i en offisiell uttalelse nylig. De nye reglene vil gjøre det mulig for både nasjonale og utenlandske aktører å produsere og selge spillkonsoller hvor som helst i landet.

PlayStation 4 og de andre spillkonsollene blir nå fullt ut lovlige å produsere og selge i Kina. Foto: charnsitr/Shutterstock.com

Omsetningen av spillkonsoller har hittil kun vært tillatt i Kinas største by Shanghai, hvor det er blitt etablert en særegen frihandelssone.

Forbudet mot spillkonsoller ble innført i år 2000 med den begrunnelse at kinesiske myndigheter mente produktene vill ha en negativ effekt på unge mennesker i landet. Spilling på både PC og mobil har imidlertid likevel vært fullt lovlig.

Stort spill-land

Som et forsøksprosjekt ble reglene først liberalisert i fjor, og som et resultat av at myndighetene anser forsøket som vellykket er altså forbudet nå blitt fullstendig opphevet. Det er gode nyheter for Sony, Microsoft og Nintendo, som nå har et digert, potensielt marked å bevege seg inn i.

Spilling er allerede svært populært i Kina. Som nettstedet VentureBeat rapporterte i april står Kina for cirka 38 prosent av det totale markedet for digitale spill i Asia, bare slått av Japan, som står for hele 45 prosent av markedet.

Her er en annen fersk nyhet fra Kina: Politiet i landet stengte fabrikk som lagde falske iPhone-telefoner »

(Via The Verge)

Les også
Politiet stengte fabrikk som lagde falske iPhone-telefoner
Les også
Ny Nintendo-konsoll kan komme raskere enn ventet
Les også
Kina mistenkes for massivt hackerangrep mot USA
annonse

Les også