Til hovedinnhold

Nå kommer den vanntette mobilen

Det finnes allerede en modell som skal tåle vannsprut, kalt XP1. Men den nye modellen fra Sonim er adskillig tøffere, og skal kunne senkes ned til en meter dyp uten at den tas skade av det. For mens XP1 var sertifisert som en IP54-mobil (støv- og sprutsikker) er XP3 en IP57-mobil (støv- og vanntett).
For den som oppholder seg i fuktige miljøer er forbedringen betydelig. Vi har sett flere eksempler på at sprutsikre mobiler har fått fukskader på grunn av kondens og vanndamp. Det skal ikke skje med XP3, forutsatt at den holder hva den lover. I tillegg skal X3 tåle fall fra 3 meter.
Sendinga vara så lenge batteria vara ...
Telefonen er ikke verdens mest avanserte, men skal banke det meste når det gjelder batterikapasitet. Hele 2 måneder på standby høres ut som skryt fra produsentens side, og påstanden om at skal kunne snakke nonstop i 2,5 dager virker heller ikke særlig troverdig. Telefonen har riktig nok et batteri på 2200 mAh, men like vel.
Den innbygde lommelykten bør man nok også være svært forsiktig med å bruke om man planlegger å være uten lademulighet i åtte uker.
Men bortsett fra lommelykten er det smått med strømkrevende funksjoner. XP3-modellen, som kommer på markedet før jul, har hverken GPS eller kamera. Skjermen er på 128x160 punkter, så noen utpreget surfemobil er det ikke.
Men for grovarbeidere, jegere, friluftsfolk og fjellklatrere som ikke har tenkt å falle mer enn tre meter, er dette en solid mobiltelefon med taster som skal kunne betjenes med hanskene på. Den kommer som forgjengeren i en sort og en gul utgave.
Hva prisen vil bli er ikke klart.
Kilde: Mobil.se

Mer om
annonse