Til hovedinnhold

Samsungs høstkolleksjon er klar

De store overraskelsene uteble, for telefonene Samsung viste i Oslo i dag har alle vært lansert tidligere. Men nå fikk vi omsider en mulighet til å ta nyskapningene nærmere i øyesyn, en opplevelse vi selvsagt ikke lot gå fra oss.
Iphonekiller?
Størst spenning har nok vært knyttet til telefonen Omnia, som har vært omtalt som Samsungs utfordrer til Iphone. Og at det er en lekker mobiltelefon skriver vi gjerne under på. Den har GPS med kart fra Route66 (Norden), 5 megapiksler kamera, Widgetsmeny lik den vi kjenner fra F480, og surfer lynraskt på WLAN eller turbo-3G.


Omnia til venstre, Iphone til høyre
Da vi fikk telefonen i hånden slo det oss at den faktisk er relativt stor. Den har likevel en litt mindre skjerm enn Ipohone. Menyene er heller ikke like elegante som på Iphone, men når det kommer til funksjonalitet er Omnia langt hvassere enn sin amerikanske konkurrent. Men i denne klassen må Samsung også konkurrere med HTC Touch HD.
Kameramonster
Den nest heftigste nykommeren er Innovate (Samsung skriver det Innov8). Denne mobiltelefonen minner mye om Nokia N95, men har mer minne (16 GB) og bedre kamera enn sin fetter fra Nokia. Da vi prøvde den i dag opplevde vi den også som raskere i menyene.
Batterikapasiteten skal være god, noe vi selvsagt ikke fikk anledning til å teste ut i vårt korte møte med produsenten i dag.


Samsungs kameramobil med 8 megapiksler

Når vi sammenligner den med N95 skyldes det først og fremst at begge er Symbian S60-mobiler med GPS, høykvalitetskamera og støtte for flere filmformat. Vi gleder oss til å teste den skikkelig.
Kameraet er på hele 8 megapiksler, og med ansiktsgjenkjenning, smiledetektor og kraftig fotolys bli det spennende å se hvordan den kommer ut i laboratorietester.
Telefonen skal være på markedet ved månedsskiftet, men med en prislapp på 6500 kroner spørs det om ikke personer med boliglån bør styre unna.
Enklere S60-modell
Da blir den tredje smartmobilen, L870, langt billigere. Også dette er en S60-mobil, men spesifikasjonene er mye enklere enn på Innovate.


En elegant, men ganske enkel S60-mobil
Med design i børstet stål, en mengde applikasjoner og innebygd e-postklient, skal dette være en mobil for både arbeid og underholdning. Mobilen har 3-megapikselkamera, og mulighet for å åpne og redigere Microsoft Office–dokumenter.
Taletiden er oppgitt til opp til 3,8 timer, med en hviletid på opp til 222 timer. L870 er i salg fra oktober, og skal koste 2500 kroner.
Tøff smukkas
Designmobilen Samsung Emporio Night Effect har vi også omtalt før, og den så omtrent nøyaktig ut som vi hadde forestilt oss etter å ha studert bildene. Nå er telefonen merket Emporio Armani, og ikke bare Armani, som sist. Årsaken er at Emporio Armani er navnet på en litt røffere stil, og vi synes nok de nye modellene passer bedre til jeans enn til smoking.


Mer tøff enn elegant?
Klubbe


B2700 er IP54-sertifisert
Hardhausen i dagens presentasjon heter Samsung B2700. Utsiden er laget av uretan, som skal gjøre at den tåler mye. Den er beskyttet mot både vannsprut og støv, og er utrustet med spesielle funksjoner for friluftsliv, slik som eksempel kompass, høydemåler og lommelykt. Dessuten har telefonen kamera, musikk, radio og plass til ekstra minnekort. Telefonen har også støtte for 3G.

Mer om
annonse