Til hovedinnhold
NyhetKraftig forbedret innmat

Panasonic FZ150 får ny innmat

Bedre bildekvaltiet bør være resultatet.

Ikke så ny utenpå, men ganske ny inni.

Når vi leser pressemeldinger og spesifikasjonslister er det ikke alltid så lett å få med seg hva som er nytt i nye kameramodeller. For eksempel med Panasonic FZ150, som erstatter FZ100. Spesifikasjonene er nesten helt identiske, pressemeldingen melder om noen nye effektfiltre.

Les testen av forgjengeren, FZ100

Men med gode kontakter hos produsenten får vi vite mer.
Her er alt det som er vesentlig for bildekvaliteten byttet ut. Det er en ny bildebrikke med 12 megapiksler (14 på forgjengeren), ny coating på objektivet, ny prosessor og ny bildestabilisator.

FZ150 er et entusiastkamera som blant annet har støtte for RAW-format på bildene. Derfor er det gledelig å se at Panasonic gjør mye for å forbedre bildekvaliteten på nye modeller. Det er også gledelig å se at de ikke kaster seg på megapikseljaget og øker pikselantallet. De gjør faktisk det motsatte, og reduserer det. Det er fordi produsentene har erkjent at det ikke hjelper på bildekvaliteten. Snarere tvert imot. Derfor er det i dag nesten bare kameraer beregnet på nybegynnere, som presser pikselantallet stadig høyere.

Samme spesifikasjoner på objektivet som tidligere.

Objektivet ser ut til å ha samme spesifikasjoner som før, og har fortsatt 24x zoom, tilsvarende 25-600mm. Lysstyrken er bra med f/2,8-5,2.
Du kan ta opp video i full-HD 50p eller seriebilder med inntil 12 bilder pr. sekund i full oppløsning (plass til 12 bilder i bufferen) eller inntil 40 bilder pr. sekund hvis du kan gå ned til 5 megapiksler. Med enda lavere oppløsning kan du faktisk komme helt opp i 60 bilder pr. sekund.

Autofokusen skal være lynrask, og når vi ser hva Panasonic har fått til på sine hybridkameraer, som bruker samme autofokusteknologi, så tviler vi ikke på det. Panasonic oppgir fokuseringstiden til å være 0,1 sekunder.

Dette er et kamera som i dag vil regnes som stort, men det gjør også at det får plass til blant annet en elektronisk søker. Den er ikke voldsomt stor eller høyoppløst, men den er god å ha når lyset blir vanskelig. Du har også alle kreative funksjoner og manuelle muligheter, så hvis du vil ha noe som er fleksibelt og kompakt, men ikke begrenser deg noe særlig, er du i målgruppen for FZ150.

Kameraet kommer på markedet i oktober men prisen er ennå ikke kjent.

Les også: Panasonic blir trådløs

annonse