Panasonic blir trådløs

Panasonicoppgraderer lanserer FX90 og gir kameraet Wifi-støtte.

Lite, lekkert og tårdløst. Kanskje også brukervennlig.

Panasonic FX77 er et lekkert og lommevennlig kamera med bra ytelse og bildekvalitet. Nå har det blitt lansert en oppgradering som har fått navnet FX90.

Det er ikke så store endringer på innsiden, men kameraet har fått støtte for Wifi, slik at du kan overføre bilder til internett, mobiltelefonen eller hjemme-PC-en din. Dette er det første kameraet fra Panasonic med slik funksjon. Nettverket støtter 802.11 b/g/n. Forskjellen i utseende er en litt mer maskulin design og børstet stål i front.

Les også: Stor test av lommekameraer.

Utover dette har kameraet 12 megapiksler, 24mm vidvinkel, 5x zoom og største blenderåpning f/2.5, som vi anser som meget bra på et lommekamera.

Informasjonen vi har fått om kameraet er noe begrenset, men det er ting som tyder på at Panasonic har gjort noe med det håpløse menysystemet som var på FX77. FX77 hadde nesten ingen knapper, og alle innstillinger ble gjort via den 3,5 tommer store trykkfølsomme LCD-skjermen. FX90 har 3 tommers skjerm (7,5cm), og det betyr at det nok er gjort plass til knapper på baksiden, så det blir lettere og antakelig mer oversiktlig å håndtere kameraet.  Hvis det stemmer, vil det gjøre FX90 til et meget interessant kamera, da menyer/grensesnitt var det eneste store ankepunktet vi hadde da vi testet FX77.

Les testen av FX77 her.

Panasonic FX90 kommer på markedet i oktober. Prisen er dessverre ikke klar ennå.

annonse