Til hovedinnhold

Ukens app: Wordfeud

Wordfeud til Android har på kort tid blitt en stor hit her i redaksjonen. 

Spillet ligner på mange måter Scrabble, det gjelder å lage ord med bokstavene du får utdelt og få flest mulig poeng. Enkelte ruter på spillebrettet gir bonuspoeng.

Du kan velge mellom standard-brett eller "Random". Velger du sistnevnte er bonusrutene spredt vilkårlig på spillebrettet. Hver spiller får utdelt sju bokstaver, og de bokstavene du benytter erstattes med nye.

Bonusrutene er som følger:

  • TW = Triple word / 3x ordpoeng
  • DW = Double word / 2x ordpoeng
  • TL = Triple letter / 3x bokstavpoeng
  • DL = Double letter / 2x bokstavpoeng

Bruker du alle de syv bokstavene dine i ett ord får du 40 poeng i ekstra bonus.

Vil du ha flere app-tips? Sjekk AppLista.no

Ordkrig
Du kan spille mot familie, venner eller kjente - eller vilt fremmede.  Språk som støttes er norsk, engelsk og nederlandsk, men merk at den norske ordlisten ikke er helt optimal. Noen ord som står i ordlista godkjennes ikke, mens merkelige ord du aldri har hørt før godkjennes under en lav sko. Akkurat dette kan være litt irriterende.

Vil du spille med en venn kan du søke opp vedkommende via e-postadresse eller brukernavn i Wordfeud. Når vennen godtar invitasjonen starter spillet. Deretter skal dere lage annenhvert ord på brettet og sanke så mange poeng som mulig.

Spillet avsluttes enten ved at en av spillerne gir opp, at en av spillerne ikke har laget et ord på 72 timer, at en av spillerne har sagt pass tre ganger på rad, eller at en av spillerne har brukt opp alle sine bokstaver. Hvis en spiller har bokstaver igjen når spillet avsluttes, får motspilleren poengene for hver av bokstavene.

Les også: iPhone-suksess til Android

Godt egnet for mobil
Vi synes brettspillet Scrabble er greit nok, men det kan bli litt langtekkelig. Fordelen med Wordfeud er at du selv velger når du vil gjøre ditt trekk (innen 72 timer, riktignok), enten det er i lunsjpausen, på T-banen eller når det er reklame på TV.

Wordfeud byr på mye moro når du først blir du bitt av basillen, men det er morsommere å spille mot noen du kjenner enn mot vilt fremmede.

Tilgangskrav
Wordfeud til Android krever at du godkjenner følgende:

  • Nettverkskommunikasjon - full internett-tilgang, vis nettverkstatus
  • Din personlige informasjon - les kontaktdata
  • Telefonsamtaler - les telefonstatus
  • Systemverktøy - hindre telefonen i å deaktiveres, automatisk start ved oppstart
  • Maskinvarekontroller - kontroller vibrator

Av disse er det kun "les kontaktdata" som kan virke unødvendig, men forklaringen er at du kan søke opp venner i kontaktlisten din for å invitere dem til å spille Wordfeud.

Les mer om tilgangskrav i Android-apps her

Gratisversjon
Spillet finnes i gratisversjon med reklame i Android Market. Hvis du vil kan du betale 19 kroner for å slippe reklamen, men det har ikke vi gjort.

Karakter: 7/10 (gratisversjon) - Gi ditt eget terningkast på AppLista.no

Har du iPhone? Wordfeud er tydelig inspirert av iPhone-spillet Words with Friends, som går ut på akkurat det samme.

Les mer: Nå er det 100 000 apps til Android

Mer om
annonse