Til hovedinnhold

Her er ukens app-nyheter

I denne spalten plukker redaksjonen hver uke et knippe nye mobil-apps som har dukket opp i applikasjonsbutikkene.
Forrige uke kom blant annet en ny versjon av musikktjenesten WiMP til både iPhone og Android, samt Google Gesture og to nye spill med retrohelter i hovedrollen. Denne uka har vi plukket ut et nytteprogram, to skatteliste-apps og selvsagt et par spill.

LES OGSÅ: iPhone-suksess til Android

Android Manager WiFi - Ta backup trådløst
Et av ukens høydepunkter er et gratisprogram til Android som heter Android Manager WiFi. Denne appen lar deg ta backup av meldinger, kontakter, bilder, musikk og andre filer trådløst fra mobilen til PC-en din.

Dermed slipper du å plugge mobilen i PC-en når du skal installere ny programvare, organisere det du har på mobilen eller ta backup.

Du må installere PC-programmet Android Manager WiFi og laste ned appen ved samme navn i Android Market for å få det til å fungere. Systemkravene til PC-en din er Windows XP eller høyere, 250 MB fri lagringskapasitet, samt eventuelt Outlook 2003 for synkronisering med Outlook (ikke klargjort for Android 2.2 ennå).

Vi har lastet ned appen og for oss fungerte den tilfredsstillende, men bildene som lå lagret på telefonen fikk vi ikke frem. Android Manager WiFi har stort sett fått gode vurderinger fra de som har lastet det ned i Android Market, men noen få melder også om ymse tilkoblingsproblemer eller feil med synkronisering.

Det finnes ingen tilsvarende programmer til iPhone, da Apple krever at synkronisering går via iTunes. App-ene Air Contacts og WiFi HD gir deg imidlertid noen av de samme mulighetene som med Android Manager WiFi.

Har du funnet en kul app som du vil dele med andre?
Trill terningen på AppLista.no

FLERE NYE APPS DENNE UKA:

Gratis-spill fra GetJar.com - Ikke bare Angry Birds
Med lanseringen av iPhone-suksessen Angry Birds til Android viste utgiver GetJar at de var i stand til å levere reklamefinansierte fullversjoner av kvalitetsspill. Trykker du deg inn på http://m.getjar.com på mobilen din finner du blant annet Warships, Modern Warfare Call of Duty, Tomb Raider etc. - helt gratis.

Hvilke spill (eller andre apps) du kan laste ned avhenger av hvilken mobil du har, men her finnes apps til både Android-telefoner, Nokia og Samsungs Bada-telefon GT S8500 Wave.


Cut the Rope til iPhone - Mat monsteret
Nå som Android-brukerne endelig har forstått fascinasjonen med Angry Birds, har iPhone-brukerne hoppet videre til Cut the Rope. Vi har prøvd den nye spill-hiten, og kan bekrefte at også dette spillet byr på god underholdning. Hensikten er å mate det grønne monsteret Om Nom med godteri ved hjelp av å kutte snorer. (Må nesten prøves...)

Pris: 6 kroner i Apple App Store

Skatteliste-apps - For skattesnokerne
Man kan ha delte meninger om det at skattelistene i Norge er offentlige. Nå gjør TV 2 og VG dem i alle fall enda lettere tilgjengelig i form av en iPhone-app, hvor du blant annet kan søke opp inntekten til personene du har i kontaktlisten helt automatisk. Både Skattelisten (TV 2) og VG Skatt er gratis.

SE OGSÅ: Slik skjuler du deg fra skattelistene

Poker Chips Dealer - Fordel sjetongene riktig
Norske myndigheter har forbudt og forbannet pokerspilling i Norge, og med det har folket virkelig fått øynene opp for dette spennende kortspillet. Poker Chips Dealer til Android gjør det enkelt og kjapt å fordele sjetongene du har i pokerkofferten på antall spillere. Applikasjonen er gratis i Android Market.
SE FORRIGE UKES APP-NYHETER HER

Mer om
annonse