Nyhet

Her er ukens nye apps til mobilen

Hver uke dukker det opp drøssevis av nye apps, og i denne spalten plukker vi ut et knippe apps som vi tror er av interesse. Merk at de utvalgte ikke nødvendigvis er anbefalinger fra redaksjonen.

Sist omtalte vi blant annet trådløs backup med Android Manager WiFi, iPhone-spillet Cut the Rope og to skatteliste-apps.

VLC Player - Spiller alle formater
En av ukens store nyheter er at den populære videoavspilleren VLC Player endelig er tilgjengelig i Apple App Store. Denne videoavspilleren har blitt umåtelig populær på PC, hovdesaklig fordi den, i motsetning til Windows Media Player, klarer å spille av de aller fleste filformater.

Nå har VLC Player også fått den nødvendige godkjenningen av Apple til å tilby sin app til iPhone, iPad og iPod i App Store. Ser du mye film som ikke er kjøpt via iTunes på din iPhone, vil du sannsynligvis få glede av gratisapp-en VLC Player.

Det går imidlertid rykter om at VLC Player kan bli trukket fra App Store på grunn av en klage på opphavsretten, og derfor anbefaler Side 3 at du laster ned app-en med en gang hvis du vil ha den.

Last ned VLC Player gratis i Apple App Store.


FLERE APP-NYHETERUloops Music Composer - Mobilt musikkstudio
Med Uloops Music Composer kan du lage egne låter direkte på din Android-mobil. Det gjør du ved å legge til trommer, synth, guitar etc. og komponere en låt i programmets grensesnitt. Du kan også bruke mikrofonen på mobilen til opptak. App-en bringer tillbake gode minner om PC-programmer som Rebirth og Fruity Loops fra en gang sent på 90-tallet. Applikasjonen krever enkel registrering (brukernavn, passord og e-post), og noen ekstrafunksjoner koster penger.

Uloops Music Composer er gratis i Android Market.

Galaxy on Fire 2 - Hersk i verdensrommet
Dette er en oppfølger til iPhone-spiller Galaxy on Fire 3D. Denne nye utgaven har fått strålende kritikker fra blant annet PocketGamer.co.uk (8/10), og skal etter sigende være et foregangsspill i denne sjangren, altså "verdensrom-spill". Du skal fly rundt i romskipet ditt og skyte slemme romvesener, samt handle våpen og og godsnakke med snille romvesener. Romskipet ditt kan dessuten bygges om i utallige varianter.

Liker du denne typen spill kan Galaxy on Fire 2 fort være verdt de 39 kronene det koster.
Kjøp Galaxy on Fire 2 i App Store.

Winamp til Android - Comeback for musikkspilleren
For 10 år siden var Winamp den foretrukne musikkspilleren på PC for de som synes Windows Media Player ble for kjedelig. Brukergrensesnittet på Winamp var enkelt, men kult, og du fikk god oversikt over spillelistene dine.

Nå er en betaversjon av gode, gamle Winamp tilgengelig i Android Market, og ved første øyekast virker den ganske bra - særlig brukergrensesnittet. Merk at Nullsoft Inc. er utgiver, og at Winamp Beta kun er tilgjengelig for Android OS 2.1 eller høyere.

Last ned Winamp (beta) i Android Marked.

Teliophone - IP-telefoni fra Telio på iPhone
Har du IP-telefoni fra Telio får du nå muligheten til å bruke abonnementet ditt fra en iPhone i tillegg. Alt du trenger å gjøre er å laste ned app-en som heter Teliophone fra App Store.

Hvis du har venner som også er Telio-kunder kan dere foreta videosamtaler på iPhone.

Last ned Teliophone gratis i App Store.

Reckless Racing - Tøft bilspill til Android
Dette er et litt annerledes bilspill. Du styrer ikke fra bak rattet, men i stedet er det som om du sitter i et helikopter og fjernstyrer bilen din. Reckless Racing handler om å mestre løypa og komme først i mål, og du kan også spille over nett i multiplayermodus. Grafikken ser bra ut.

Kjøp Reckless Racing i Android Market for 17,61 kroner.
Se også:  
- Ukens app-nyheter uke 42
- Ukens app-nyheter uke 41

Kilder: iTunes, AppBrain, Androidpolice.

Les også
Flere får se film med VLC
Les også
Lover bedre mobilgrafikk
Les også
Nå kan du se Flash på iPhone
Les også
iPhone-apps på Android
Les også
Ukens app: Wordfeud
Les også
Spill Lotto på iPhone i helgen
Les også
Nå er det 100 000 apps til Android
annonse