Til hovedinnhold

Denne NAS-en ler av både flammer og kjeltringpakk

ioSafe N2 er ikke som alle andre NAS-er.

Rolf B. Wegner, Hardware.no

Hardware.no/Las Vegas: Har du får uvane å tenne på huset, eller er utsatt for flom rett som det er? Da kan ioSafe ha NAS-løsningen du bør satse på.

Robb Moore, CEO i ioSafe, er ivrig på å fortelle oss mer om denne saken. Selve NAS-en bygger på Synologys DSM-teknologi, men ioSafe har i tillegg gjort en del ekstra grep.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

For det første er den brannsikker, den takler opptil 840 varmegrader, i opptil 30 minutter. Selve NAS-en vil ikke se så lekker ut etterpå, men innholdet på harddiskene skal det bare være å hente rett ut.

Men hva skjer om du går utover spesifikasjonene? Her kan Kris Wilson, salgsansvarlig, fortelle mer.

– Det kommer helt an på, vi har hatt kunder som har hatt en brann på to timer, og det gikk bra med dataene.

Problemet med branner er at man aldri helt vet hva som skjer. De kan vare lenge, og med tiden vil beskyttelsen brytes ned. Det samme gjelder temperaturen under en brann. 840 grader er ganske mye, men det kan skje at det blir varmere i en brann. Hva som da skjer fikk vi ikke ut av Wilson, det hadde de ikke testet ifølge han. N2 er godkjent for 840 varmegrader, og det er det.

– Likevel, kundene våre har beholdt dataene sine i 99,9904 prosent av tilfellene, så dette gir en relativt god beskyttelse, avslutter Wilson.

Denne er gull verdt for bildene dine.

La syndefloden komme!

Du kan også putten NAS-en i badekaret for noen dager, om det høres spennende ut. Bor du i et flomutsatt område er du også på trygg grunn, for N2 tåler å være helt under vann i opptil tre døgn. Om det er saltvann eller ferskvann spiller ingen rolle.

N2 skal også være ganske tyverisikker. En egen slot for en Kensington-lås er på plass. I tillegg finnes det monteringssett for å skru NAS-en fast i gulvet, eller festet den til noe egnet med en hengelås

Flust med utvidelsesmuligheter

Internt er det plass til to harddisker, med opptil 4 TB lagringskapasitet på hver harddisk. Siden fokuset på sikkerhet er såpass fremtredende på denne NAS-en er det strengt tatt mest naturlig å sette denne opp med RAID 1, også kjent som speiling.

I tillegg kan du koble til én ekstern harddisk via USB 2.0, og to ekserne harddisker via USB 3.0. Disse eksterne diskene vil på sin side være svært så utsatt i en eventuell brann.

Filene som ligger på NAS-en kan aksesseres fra hvor som helst i verden. Sitter du lokalt vil du kunne få en ytelse på opptil 100 MB/s.

N2 er på vei mot markedet, og sjefen selv regner med at den er på plass i løpet av første kvartal. Prisen er satt til 599 USD. Akkurat hva den ville koste i Norge eller når den kom dit viste han ikke, men han bekreftet at den var på vei til markedet i Nord-Europa.

Vi er på Facebook!
annonse