Til hovedinnhold

Dette er en kombinert mus og tastatur

Combimouse vil gjøre jobben lettere for databrukerne.

Combimouse

Syns du kombinasjonen mus og tastatur blir for tungvinn? Er det for irriterende å måtte flytte den ene hånda over til musen for å gjøre det tastaturet ikke klarer? Frykt ikke, for Combimouse har kommet for å gjøre livet ditt lettere.

Som navnet antyder, er Combimouse en heftig kombinasjon mellom mus og tastatur. Mange moderne tastaturer er allerede delt i to for mer komfortabel inntasting, og Combimouse følger denne logikken til et ytterpunkt der selve musen er inkorporert i høyre del av tastaturet.

Opplegget skal fungere godt også, det lover i alle fall Combimouse-skaper Ari Zagnoev i en FAQ-del på nettsiden Indiegogo.

Lang utvikling

Illustrasjon av den nyeste prototypen.Foto: Combimouse

Combimouse ble først patentert i 1999, og siden den gang har Ari Zagnoev testet og ventet på teknologiske nyvinninger innen programvare for bevegelsesanalyse, batteritid og diverse andre felter.

Den venstre modulen har alle F-knappene og halvparten av QWERTY-tastene, mens høyremodulen tar seg av resten. I tillegg har sistnevnte en sensor på siden, som iverksetter musefunksjonaliteten så fort en lillefinger blir oppdaget. En egen knapp skal gjøre det mulig å scrolle som med et musehjul, og retningen avgjøres av bevegelsene til selve musen.

Når man skriver med begge hender, blir musefunksjonaliteten deaktivert. I denne tilstanden skal høyremodulen «låses fast», slik at den ikke beveger på seg. Hvordan dette gjøres er foreløpig ikke kjent.

Lett for hånden

De som måtte være redde for vekten på musetastaturet, kan puste lettet ut. Den siste prototypen veier nemlig bare 74 gram. Av andre egenskaper kan Combimouse skilte med trådløs tilkobling via en USB-dongel, mens Bluetooth-overføring er planlagt for framtiden.

Combimouse er lansert på brukerfinansieringsnettstedet Indiegogo, hvor Ari Zagnoev spør etter 20 000 dollar (115 000 kroner) for å lage testenheter før masseproduksjon.

Sjekk også ut den offisielle nettsiden Combimouse.com.

Det er ikke alle som tror at mus og tastatur vil overleve:
Intel vil fjerne mus og tastatur »

Nedenfor er Indiegogo-videoen til prosjektet:

(Kilde: Gizmag)

annonse