Til hovedinnhold

De beste nerdegavene til Valentinsdagen

Slipp den romantiske nerden i deg løs.

iStock/22295549, ThinkGeek

Ti gaver

Den amorøse Valentinsdagen står på trappene. Kjærestepar verden over benytter den 14. februar til å dra på et romantisk stevnemøte, finne på noe ekstra fint for sin kjære eller kjøpe en ekstra nerdete gave.

Er du sammen med en nerd, eller er du kanskje litt nerdete selv? Da kan disse 30 gavetipsene være noe for deg. Her burde enhver med forkjærlighet til duppeditter og romanse finne noe interessant til både seg selv og sin bedre halvdel.

Er du ensom? Da kan du gå for denne statuen i stedet »
Skal du kjøpe fra USA? Slik gjør du det »

Obs! Frakt og eventuell merverdiavgift er ikke inkludert i de oppgitte prisene!

A Girl's Guide to Dating a Geek

Er du på sjekker'n med en nerd, men er usikker på hvordan du skal gå fram?

Boka «A Girl's Guide to Dating a Geek» kan være løsningen. Her finner du nemlig ut hvor nerdete typen din er, hvordan du skal mosjonere ham og hva slags gaver du kan kjøpe.

I tillegg får du med en nerdeordbok, tips om hvordan du kan planlegge hevn og mye annet.

Boka koster cirka 80 kroner på Amazon.

Geek Love Poem T-shirt

Klær må man ha, og hva er vel ikke mer romantisk enn et dikt på T-skjorta? «Geek Love Poem T-shirt» tar det tradisjonelle «roser er røde, fioler er blå»-opplegget til nye høyder, og piffer det hele opp med litt heksadesimaler og annet nerderi.

Denne T-skjorta får du hos ThinkGeek fra og med 75 kroner.

Anime Portrait

Om du noensinne har drømt om å se deg selv eller kjæresten din som en vaskeekte animefigur, kan Anime Portraits være aktuelt.

Du sender inn bilder av deg selv, pluss kjente og ukjente animerollefigurer, før en illustratør leverer varene. Hvilken figur ville du valgt som referanse?

Prisene på animeportrettene begynner på 300 kroner hos Anime Portraits.

The Geek Handbook

Dette er enda en bok om hvordan du skal takle en nerd – enten han eller hun er din kjæreste, venn eller familiemedlem.

«The Geek Handbook: User Guide and Documentation for the Geek in Your Life» inneholder således tips om sosial interaksjon, mosjonering og nerdete matvaner.

Boka er å få tak i hos Amazon, med en prislapp fra 40 kroner (for nye utgaver).

Magic Bean

Har du noe på hjertet? Si det med blomster! Eller i dette tilfellet: Med en bønneplante.

Det spesielle med denne planten er at du kan oppgi en ønsket beskjed på ei bønne, som deretter vokser opp til en plante – med beskjeden inngravert.

Du får kjøpt Magic Bean på Amazon for cirka 45 kroner.

Tux

Linux-nerdene må også få sitt, og hva er vel ikke bedre enn en statue av pingvinmaskoten Tux?

Enhver Linux-bruker burde ha Tux ved sin side, for å markere for resten av verden hvor landet ligger, og som moralsk støttespiller i kampen mot Windows og OS X.

Tux er tilgjengelig hos blant andre Station 1 Wholesale for 30 kroner.

Valentine RADIO

Har du lyst til å komme i stemning med litt romantisk musikk på Valentinsdagen?

Appen Valentine RADIO er tilgjengelig for både iPhone og Android-telefoner, og byr på 40 nettradiostasjoner med romantisk musikk.

Valentine RADIO er tilgjengelig gratis hos iTunes App Store og Google Play.

Scrolling LED Belt Buckle II

Den vanlige beltespenna di er for kjip – her trengs det hardere skyts! Scrolling LED Belt Buckle II er en lysdiodeskjerm, hvor du kan programmere inn dine glade budskap til glede for omverdenen.

Overflaten er polert og krombelagt, og du kan lagre opptil seks beskjeder på 256 tegn.

Dette fancy LED-skiltet koster 165 kroner hos ThinkGeek.

I Love My Geek Babydoll Tee

Vil du bevise at du elsker nerden din? Kjøp denne «I love my geek»-T-skjorta til deg selv. Om det er du som er nerden, kan du kjøpe den til din utkårede som et hint.

Feil størrelse er ingen unnskyldning, ettersom T-skjorta kommer i alle former – også for barn. Nå kan til og med barna dine vise sin kjærlighet til deg.

Den søte T-skjorta koster 70 kroner hos ThinkGeek.

USB-fotvarmere

Mange nerder bor i kalde leiligheter, og trenger derfor noe til å varme de frosne føttene sine. Ikke alle har en kosete katt tilgjengelig, så da kommer USB-fotvarmere inn i bildet.

Her er det bare å velge å vrake, og du finner noe passende enten nerden din digger Mario, Ole Brumm, Hello Kitty eller Angry Birds.

Det var så mange sjarmerende fotvarmere å velge mellom, at vi ikke klarte å peke ut én. Ta en titt selv hos Amazon. De fleste koster 110 kroner.

Bli med til neste side for enda flere tips.

Lik oss på Facebook du også.

Ti gaver til

iWallet

De fleste lommebøker er rimelig kjedelige og ordinære. Det gjør iWallet noe med. Denne høyteknologiske lommeboka kommer utstyrt med en skjerm, hvor du kan ha opptil 60 digitale bilder av deg og din kjære. Det følger også med en høyttaler, i tilfelle du vil spille av litt pengemusikk.

Denne fancy lommeboka får du kjøpt hos Amazon for 130 kroner.

Computer Care Screen Wipes

PC-skjermer blir støvete og skitne, men vanlige kluter er rett og slett for kjedelig å jobbe med. De velduftende Computer Care Screen Wipes løser alle problemene ved å gjøre klutene om til søte kosedyr, som kan henge over skjermen når de ikke er i bruk.

Disse nusselige klutene blir solgt hos Vat19 for 55 kroner per stykk.

NeoCube

Nerder må ofte sitte og vente på at PC-en skal oppdateres ferdig eller lignende. Da må man ha noe å fikle med i mellomtiden, og det er her et «puslespill» som NeoCube kommer inn i bildet.

NeoCube består av 216 kuleformede magneter som du kan sette sammen på et uendelig antall måter. Dette er visstnok svært så avhengighetsskapende.

Du får kjøpt NeoCube hos Coolstuff for 239 kroner.

Infinity Candle

Om du er av det skikkelig romantiske slaget, med sansen for levende lys og dunkel belysning, kommer Infinity Candle inn som et nerdete innslag.

Her plasserer du enkelt og greit et telys mellom to speil, for å skape en illusjon om et evighetslys. Det kan sprite opp enhver romantisk aften.

Infinity Candle koster 250 kroner hos Treat her.

Space Invaders-slips

En nerd må selvsagt være godt kledd (på sitt vis), og da må han åpenbart ha et Space Invaders-slips.

Slipset er lagd av 100 prosent polyester, og måler 137 centimeter – noe som virkelig burde være langt nok.

Space Invaders-slipset er tilgjengelig hos Amazon for 140 kroner.

The Butt Station Desk Accessory Holder

Navnet på denne tingesten sier en hel del, men det er altså en dings som sikkert får kontorrottene til å more seg. En hjelpsom figur sitter på do mens han både holder teipen, biter i en penn og oppbevarer binderser der de egentlig ikke hører hjemme.

Vil du at din kjære skal skape litt humor på arbeidssplassen, kan du skaffe Butt Station fra Amazon for under hundrelappen.

Grilliput

Nerdene må komme seg litt utendørs også, og da passer det å gi dem en høyst bærbar grill. Grilliput har en enkel konstruksjon av rustfritt stål, som du enkelt kan pakke sammen når den ikke står og steker biff. Ikke kjøp de lusne éngangsgrillene, ta ansvar og gå til anskaffelse av denne!

Grilliput har en prislapp på under 130 kroner hos Amazon.

Kindle

Om en nerd er en lesehest, spør du? Vi ser bort fra slike unødvendige spørsmål og gir heller en anbefaling av en stilig duppeditt for de leseglade.

Kindle er som kjent Amazons eget lesebrett, og lar bokelskere nyte sine bøker i digitalt format – men uten gjenskinnet og den dårlige batteritiden vi kjenner fra nettbrett.

Skaff deg et slikt lesebrett fra Amazon til 380 kroner.

Secret Decoder Ring

Litt James Bond-aktig spionasjeopplegg må være representert på en liste som dette, og da kommer Secret Decoder Ring inn i bildet.

Her må du vri og vende på de ulike delene av ringen for å dekryptere din elskedes hemmelige beskjed, og det passer fint som en valentinsgave for spionasjefans.

Secret Decoder Ring koster rundt 90 kroner hos ThinkGeek.

Pixel Heart Friendship Necklaces

Denne gaven oser det både Valentinsdag og nerd av. Med dette pikselhjertet kan du velge å beholde hele selv, eller å dele det med din utkårede. Mer romantisk får det nesten ikke blitt i nerdeverden.

Det romantiske pikselhjertet koster 100 kroner hos Etsy.

Bli med til neste side for de siste tipsene.

Lik oss på Facebook du også.

Siste ti gaver

8-Bit Rose

Blomster og romantikk hører sammen, og det samme gjør visst nerder og pikselerert 8-bitsgrafikk. Når du slår disse to kategoriene sammen, får du altså en 8-bitrose. Finnes det en bedre måte å sjarmere nerden din på?

«Blomsterpotta» kommer utstyrt med en hendig klaff på baksiden, slik at du til og med kan ha rosen stående ved siden av PC-skjermen.

Denne rosen er å få tak i hos ThinkGeek for 80 kroner.

8-Bit Flower Bouquet

Hvis det ikke holder med én rose, da kan du slå på stortromma og gå for en hel 8-bits blomsterbukett.

Det beste med denne typen blomster er at de ikke trenger vanning, og at fargen ikke falmer så lett med alderen. Perfekt for en lat nerd.

Blomsterbuketten er også tilgjengelig hos ThinkGeek for 80 kroner.

Pop Phone Handset

Mange husker kanskje noe som het hustelefon. Dette var en enhet som kunne motta og sende telefonsamtaler til andre med lignende apparater, og de sto koblet til veggen med en fin ledning.

Slike innretninger hadde egne rør for å snakke og lytte i, og mange nostalgiske nerder vil nok felle en tåre hvis de får Pop Phone Handset i valentinsgave. Dette er et slikt telefonrør, som du kobler til smarttelefonen.

Det skal visstnok fungere svært bra også, ifølge flere brukeranmeldelser.

Pop Phone Handset koster 190 kroner hos Urban Outfitters.

Star Wars Rings

Hvor har det blitt av Star Wars-tingene, har du sikkert tenkt. Ingen fare, nå kommer de som perler på en snor. Først ut er det mest romantiske innslaget fra en galakse langt, langt borte – nemlig et par gifteringer med berømte sitater.

Sitatene på de to ringene stammer fra Imperiet slår tilbake, når Leia sier «I love you», og kjekkasen Han Solo svarer «I know» – rett før han skal fryses ned i karbonitt! Snakk om hardhaus.

De to ringene kommer i sterlingsølv og ulike størrelser, med sitatene inngravert.

Ringene koster 550 kroner hos Etsy.

Star Wars Lightsaber Candlestick

Levende lys hører også hjemme i Star Wars-universets romantiske hjørner, men jedier og sither nøyer seg ikke med vanlige stearinlys. Her må de selvsagt etterligne sitt favorittvåpen – lyssabelen.

Lysestaken er følgelig formet som Darth Vaders berømte lyssabel, og det er lov til å leke seg med den mens du lager lyssabellydene med munnen.

Lyssabelstearinlyset får du hos ThinkGeek for 165 kroner.

Star Wars-BH

Jepp, litt sexy Star Wars-undertøy må være med i en romantisk duppedittliste. Dette er en flott gave for kvinnen i ditt liv, eller deg selv om du er skikkelig hardbarka Star Wars-fan.

Hver BH med stormtroppmotiv er håndlagd bare for deg, og størrelsene kommer i AAA – DD.

Et stykk stormtropp-BH koster deg 275 kroner hos Etsy.

Nyan Cat Valentine Heart Magnet

De som ikke kjenner til Nyan Cat er enten heldige eller uheldige (det kommer an på hvordan du ser på det). Nå kan du uansett overraske din kjære med en kjøleskapsmagnet som forestiller den hyperaktive og flyvende katten.

Magneten holder heldigvis fred, og er således en søt dings å feste på kjøleskapet eller hvor enn du vil ha den.

Denne fancy magneten er din for 90 kroner hos Etsy.

Grumpy Cat Love

Grumpy Cat er katten som ser skikkelig sur ut, takket være særegne ansiktstrekk. Det sure trynet har smeltet et helt Internett, og hvorfor ikke smelte din kjære med ei pute som har Grumpy Cat som motiv?

Nå kan du med andre ord ligge og slappe av (eller gjøre andre ting), mens du vet at Grumpy Cat får det gnidd inn – bokstavelig talt.

Du får fatt i Grumpy Cat-puta hos Society6 for 110 kroner.

Pixel Heart Heat Changing Mug

Vi er ikke helt ferdige med pikselkunsten ennå. Dette kruset har et Valentin-vennlig 8-bithjerte som motiv, men det virkelig stilige er at hjertet endrer farge etter varmen på innholdet i koppen.

Når hjertet er svart, betyr det rett og slett at du må fylle i mer kaffe eller kakao for å få tilbake rødfargen (eller «mer liv», som det heter i spillenes verden).

Det stilige kruset koster 65 kroner hos ThinkGeek.

Batman Hooded Bathrobe

Det siste gavetipset har vi satt av til den kappekledde helten, mørkets ridder, Gothams beskytter – Batman. Ta ansvar og kle opp din kjære i en vaskeekte Batman-badekåpe!

En Batman-drakt uten den ikoniske hodedelen er jo poengløst, så her kommer badekåpen utstyrt med nettopp dette. Sikkert en fin måte å holde hodet varmt på i tillegg.

Du får kjøpt Batman Hooded Bathrobe hos ThinkGeek for 220 kroner.

Skal du kjøpe varer fra USA? Slik gjør du det »

Dine tips

Har du flere tips til nerdete gaver til Valentinsdagen? Del dem gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

Saken ble opprinnelig publisert 7. februar.

Lik oss på Facebook du også.

annonse