Til hovedinnhold

Rask problemløser for Windows

Microsoft har lagt ut en betaversjon av noe de kaller for Fix it Center. Det dreier seg om et program som installeres på PC-en, og som skanner PC-en for å få oversikt over eventuelle problemer som kan medføre ustabil PC, dårlig nettforbindelse, dårlig skjermkvalitet, utskriftproblemer og så videre.

Fix it Center oppererer i flere trinn:

  1. Du starter med å installere "Fix it"-klienten.
  2. Du vil få opp forslag om installasjon av såkalte "troubleshooters", det vil si tilleggsprogrammer som brukes til analysere PC-en og finne eventuelle problemer. Det kan eksempelvis dreie seg om programmer som sjekker om det er installert noen ustabile nettleserplugins som kan medføre programkrasj.
  3. Det dukker opp et nytt vindu med oversikt over alle "troubleshooters" som er på plass. Meningen er at brukeren skal kjøre disse enkeltvis, og dermed finne ut status for PC-en.
  4. Tjenesten kommer til slutt med forslag om tiltak som kan settes i verk til å løse et bestemt problem. Du kan selv velge om et foreslått tiltak settes i verk automatisk, eller du kan velge å først se det aktuelle tiltaket før du eventuelt velger å iverksette dette. Last ned Fix it Center finner du på fixitcenter.support.microsoft.com, men det er fortsatt på betastadiet. Programmet er gratis, og kan brukes på så mange PC-er man ønsker.

(Kilde: Bink.nu)

annonse