Til hovedinnhold

Visual Studio 2010 lanseres

Microsoft har nå offisielt lansert Visual Studio 2010 og .NET Framework 4, og selskapet har også kunngjort at Silverlight 4 skal være klar for nedlasting i løpet av uka.

Blant nyhetene er et nytt redigeringsverktøy som bruker Windows Presentation Foundation som blant annet støtter bruk av flere enn én skjerm, og dermed blir utviklerjobben mer fleksibel med mulighet til bruk av én skjerm for kode, én for databasestruktur, og én til for utvikling av grensesnittet.

Videre kommer innebygd støtte for flerberøring i Windows 7, og "ribbon"- grensesnitt. Utviklerne har nå integrert tilgang til SharePoint-funksjonalitet i utviklingsmiljøet i Visual Studio. Windows Azure gjør det mulig å dra nytte av verktøy i nettskyen. Blant andre verktøy i Visual Studio 2010 er IntelliTrace som gjør det enklere å feilsøke.

Microsoft .NET Framework 4 innebærer støtte for flere standarder, og støtte for flere språk. Videre er plattformen blitt slanket slik at ytelsen skal være forbedret.

Detaljene rundt Visual Studio 2010 finner du på microsoft.com/visualstudio, og .NET Framework er tilgjengelig på microsoft.com/net.

(Kilde: Microsoft)

annonse