Nyhet

Thunderbird moderniseres

Mozilla Messaging, datterselskapet til Mozilla, som i fjor tok over ansvaret for utviklingen av Thunderbird, har planer om å trappe opp utviklingen av det populære e-postprogrammet.

Thunderbird skal etter planen lanseres i flere versjoner neste år, og fortsette videre året etter det, sier David Ascher, sjefen hos Mozilla Messaging, til nettstedet theregister.co.uk. Utviklingen av programmet har stått stille de siste årene.

Den nye Thunderbird skal blant annet på en bedre måte kunne håndtere mange e-postkontoer, og større mengder e-postmeldinger. Det skal være mulig å bruke samme innboks for flere kontoer. Videre skal søkefunksjonen forbedres med bruk av kode som skal være basert på den som brukes i Firefox.

Lanseringskandidaten til Thunderbird 3.0 er allerede ute, men planene for versjon 3.1 er klare, blant annet med eksperimentelle funksjoner i form av utvidelser.

Det skal blant annet være planer om å implementere noe fra et såkalt Raindrop-prosjekt, en funksjon som skal kunne rangere notiser og oppdateringer fra Twitter, Facebook og lynmeldinger, noe som skal kunne fungere uten å forstyrre e-postfunksjonen.

Lanseringskandidaten til Thunderbird 3.0 er klar for nedlasting, men det skal være like før den endelige versjonen lanseres. Den foreløpig siste stabile versjon er Thunderbird 2.0.0.23.

(Kilde: The Register)

Les også
Sikkerhetsoppdatering for Thunderbird
Les også
Ny og moderne Thunderbird
Les også
Les Gmail-meldinger uten nett
Les også
Thunderbird 3.0 snart klar
Les også
Gmail med "offline" mulighet
Les også
Guide: Gmail
annonse