Nyhet

Gigabyte Tweaking Contest

Hardware.no, Paris: Tidlig mandag morgen satt Henning Sagen(hifiking), Haakon Jensen(**dp**) og undertegnede seg på et fly i retning Frankrike. Midt i hjertet av Paris skal konkurransen Gigabyte Tweaking Contest avholdes. Overklokkere fra en rekke land er fløyet inn, for å jobbe på det nye i5-systemet til Intel og Gigabyte.

Gigabyte har tidligere arrangert et par overklokkingskonkurranser, men dette er første gang Norge er med.

Det norske laget ble invitert ned av Gigabyte, via forumet til Extremesystems.org. Jensen ble spurt, og tok med seg Sagen som sin kompanjong. Sammen skal de to jobbe på splitter nye komponenter for å tyne ut det som finnes av ytelse, uten noen unik form for kjøling. Tidligere har både nitrogen og tørris vært foretrukne kjølemetoder, men denne gangen er det kun snakk om luftkjøling.

Selve konkurransen vil finne sted tirsdag 27. oktober.

Konkurransen er både kort, enkel og todelt. Etter en liten tid med forberedelsen, får lagene 50 minutter på seg til å tweake seg frem til de laveste tallene i SuperPi 32 M. Etter en liten pause har man like lang tid på seg til å generere den høyeste poengsummen i 3D Mark 01. Lagene har med andre ord ikke spesielt mye tid på seg, dette blir en konkurransen med meget små marginer. Gode kunnskaper er nøkkelen.

I premiepotten ligger det mye godt. Førsteplassen innebærer 2000 dollar i kontanter og produkter.

– I morgen blir det spennende. Dette er nytt, fokuset ligger på software og ikke bare hardware forteller Henning Sagen.

Dagen i dag har i all hovedsak vær avslappet og rolig. Gutta har trasket rundt i Paris, sett på severdigheter og slappet av med en kald øl mens overklokkingstemaer ble diskutert.

Følg med på Hardware.no, vi vil gi deg referater og bilder fra arrangementet. Vi ønsker de norske deltagerne lykke til!

PS: Følg oss på Twitter, der legger vi ut et par viktige oppdateringer utover dagen.

Les også
– Vi er j****g fornøyd!
Les også
Bli venn med kuldegradene
Les også
Seier til Polen
Les også
EM i bilder
Les også
Et storstilt arrangement
Les også
Vi har landet!
Les også
Du trodde flytende nitrogen var kaldt?
annonse