Apple erstatter dårlige iPhone 5-batterier

Snart kan du sjekke om telefonen din er en av dem som får gratis batteribytte.

Apple har funnet ut at batteriene i enkelte iPhone 5-modeller som er solgt mellom september 2012 og januar 2013 er av dårlig kvalitet, og tilbyr nå gratis bytte av batterier for alle brukere som er berørt.

Ifølge Apple vil enkelte enheter plutselig kunne få kortere batteritid, eller kreve lading oftere enn normalt. Det er ikke kjent hvor mange enheter som skal være berørt, men Apple skriver «en veldig liten prosentandel» på sine nettsider.

Apple iPhone 5.Foto: Apple

Har skjedd før

Dette er ikke første gang Apple har vært nødt til å kalle tilbake telefoner på grunn av maskinvarefeil, skriver Forbes. I oktober ble det klart at flere tusen iPhone 5S-telefoner var levert med defekte batterier, og i 2006 ble også batteripakker til de bærbare iBook- og PowerBook-PC-ene kalt tilbake.

I juni i år måtte Apple også kalle tilbake ladere til iPhone. Her kan du sjekke om iPhone-laderen din må byttes »

Slik sjekker du om batteriet ditt må byttes

Apple har laget en egen side med instruksjoner for hvordan du går frem for å få byttet batteriet. Der kan du taste inn serienummeret til telefonen din.

Foreløpig er det kun brukere i USA og Kina som kan søke om batteribytte, men allerede den 29. august vil vi i Norge også få mulighet til å bytte. Får du beskjed om at batteriet bør byttes, må du ta telefonen med til en autorisert Apple-forhandler, som vil undersøke telefonen. Du bør ta sikkerhetskopi av telefonen før du leverer den inn.

Den 9. september lanseres Apples nye iPhone 6-modell:
Her kan du lese alle de siste iPhone 6-ryktene »

(Kilder: Forbes, Apple)

Les også
Her er iPhone 6
Les også
Nå kommer iPhone 6
Les også
iPhone-laderen din kan være brannfarlig
Les også
Apple vil snart gi deg lyd gjennom ladekontakten
annonse