Til hovedinnhold

Apple-designer adles

Jonathan Ive skal hedres av den britiske dronningen.

Apples sjefsdesigner Jonathan Ive ble rett før overgangen til 2012 utnevnt som kommandørridder av Den britiske imperieordenen.

Han kan nå føre tiltaleformen sir foran navnet sitt, og se fram til å bli adlet av dronning Elizabeth den andre i løpet av 2012.

Føler seg heldig

Utnevelsen gjort av dronningen blir utført årlig, og i år ble 984 personer listet opp i dronningens «New Years Honours list».

I en uttalelse etter utnevelsen forteller Ive at han er svært takknemlig, og beskriver det hele som «utrolig spennende».

– Jeg innså i en tidlig alder at jeg ville drive med design. Jeg føler meg utrolig heldig som kan fortsette å designe og lage produkter med en virkelig fabelaktig gruppe mennesker her hos Apple, uttalte Ive.

Lang fartstid

Jonathan Ive har jobbet for Apple siden 1992, og stått bak produkter som iMac, Macbook, iPod, iPhone og iPad. Han blir ofte regnet som en av de viktigste personene i Apple. Den tidligere Apple-sjefen Steve Jobs fortalte i et intervju med forfatteren Walter Isaacson at Ive forsto seg på kjerneverdiene til Apple bedre enn noen andre.

– Hvis jeg hadde hatt en spirituell partner i Apple ville det vært Jony, fortalte Jobs.

(Kilde: Cnet)

annonse