PST og Norsk Tipping knelte etter DDoS-angrep

Norsk hackergruppe slo seg løs i helgen.

Lørdag den 5. mai ble nettsidene til Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) og Norsk Tipping utsatt for Distributed Denial-of-Service-angrep (DDoS), på norsk kjent som et tjenestenekt-angrep.

Angrepet fikk flere konsekvenser for Norsk Tipping, ettersom kunder blant annet ikke kunne levere lottokuponger eller bruke andre tjenester på nettsiden på lørdag. De løste problemet midlertidig ved å blokkere trafikk fra utlandet, hvor store deler av DDoS-angrepet kom fra. For Politiets Sikkherhetstjeneste var det imidlertid ikke like ille:

– For oss er angrepet mer irriterende enn problematisk. Men for vår tjenesteleverandør er det veldig alvorlig, sier kommunikasjonsdirektør i PST Trond Hugubakken til VG.

Akkurat hvem som står bak angrepene er ikke sikkert, men det antas å være den delvis norske hackergruppa DotNetFuckers. Denne gruppen har tatt på seg ansvaret for flere angrep mot norske nettsider.

Hackergruppa har en egen Twitter-konto, hvor det opplyses at slagordet deres er «Cleaning the Net, Like a boss». Twitter-kontoen ser ut til å bli brukt mest til å advare om kommende angrep, og informere følgere når angrepet er gjennomført:

Mange sider rammet

Som man kan se fra Twitter-strømmen deres har mange sider blitt angrepet den siste tiden. PST og Norsk Tipping er antageligvis de største her i Norge, men andre nettsider som DNB, ITavisen, Digi, justinbiebermusic.com og flere Motorola-domener har også blitt angrepet av hacker-gruppa.

Et tjenestenektangrep blir ofte utført av at et nettverk av datamaskiner sender så mye data til ett nettsted at all legitim trafikk ikke vil kunne komme igjennom. Den massive mengden trafikk får serveren til å knele, og nettsiden blir utilgjengelig. Les mer om DDoS-angrep på Wikipedia.

(Kilder: ITavisen, VG)

Les også
Tenåringene kan slippe unna straff
Les også
To tenåringer arrestert for angrepene
Les også
– Apple står overfor et sikkerhetsmareritt
Les også
Trojaner angriper Mac
annonse