Tek.no

Nyhet

Nokia i 2008: Trykk, vri og vend

Marius Valle
16 Okt 2007 19:59

Nokia har lansert trykkskjermstyring til sitt brukergrensesnitt S60. Nokia har allerede røpet at de planlegger telefoner med berøringsfølsom skjerm. I dag lanserte selskapet en ny versjon av S60-menysystemet sitt som kan styres med fingrene.

De første telefonene med det nye grensesnittet kommer i løpet av 2008.

Styr med fingrene

Under dagens presentasjon letter Nokia enda mer på sløret. Det er blant annet klart at S60 får såkalt "tactile feedback", som gjør at du kan føle når du trykker på en tast på skjermen. Det nye grensesnittet vil kunne styres både med fingrene og med en pekepenn. Det nye menysystemet lar deg blant annet få tilgang til alle hovedfunksjonene i telefonen rett fra hvilemodus.

Vri og vend

I tillegg til trykkskjerm får fremtidens S60-telefoner innebygget bevegelsessensor. Dette går at det blir mulig å utføre enkelte operasjoner ved bare å snu og vende på telefonen. Nokia viser for eksempel frem at det går an å skru av alarmen bare ved å snu telefonen.

Den nye utgaven av S60-grensesnittet vil være bakoverkompatibelt med programmer laget for den nåværende utgaven av S60, skriver All About Symbian.

Under kan du se en video tatt opp under dagens presentasjon.

(Kilde: Allaboutsymbian.com)

Les også
Rist for å lese SMS
Les også
Nokia lar deg føle taster på skjermen
annonse

Les også