Nyhet

Lurer du fortsatt på hva du skal kjøpe?

Til: Teknofantasten

Den teknologiinteresserte vil ha en telefon med stor skjerm og mye teknologi, koste hva det koste vil.

Med HTC Desire HD får du den mest teknologirike mobilen på det norske markedet. Den har endel små programvarefeil, og er dyr, men for teknofantasten teller ikke det så mye når den er så teknologirik som dette. Dessuten kommer det sannsynligvis oppdateringer som retter opp i feilene, og om ikke vet teknofantasten at det går an å legge inn helt annen programvare enn telefonen ble levert med.

Samsung Galaxy S er et godt alternativ for de som er teknologiinteresserte men likevel vil ha en feilfri telefon med bedre batterilevetid. I tillegg har Galaxy S bedre musikkspiller og kamera enn det Desire HD stiller med.

Til: Den designbevisste

De designbevisste ser først og fremst på utseendet og materialvalg når det kommer til mobiltelefoner. Likevel har vi valgt to telefoner som også er gode på veldig mye annet.

Apple Iphone 4 er absolutt "på moten". Telefonen er i aluminium og glass, noe som gir god kvalitetsfølelse. I tillegg har telefonen rene og pene linjer, noe som gjør at de fleste anser det som en pen telefon.

Andre alternativer kan være Nokia N8 eller Sony Ericsson Xperia X10 mini. N8 er også solid bygget i aluminium og glass, mens Xperia X10 mini utmerker seg som veldig liten og hendig.

Til: Familiens "Lars Monsen"

Den frilufsinteresserte familiemedlemmen trenger en telefon som kan brukes på teltturen. Spesielt på vinterstid kan det bli mye fukt i teltet, og telefonen har i tillegg lett for å bli våt når vedkommende krysser elver eller når det regner. Derfor kan det være greit å ha en rimelig telefon som kan brukes på fisketurer og på jakt.

Samsung GT-E2370 Xcover er en telefon som tåler det aller meste. Under testen senket vi telefonen i vann flere ganger og lot den henge i en tråd etter bilen, uten at telefonen sluttet å fungere. Vi måtte kjøre over den med traktor før skjermen tok kvelden, og for å kverke hele telefonen måtte vi frem med jaktrifla. Xcover tåler altså svært mye.

Til: Bildefantasten

Mobiltelefonen er det kameraet du som oftest har med deg overalt. De som tar mange mobilbilder vil gjerne ha et godt kamera i mobiltelefonen.

Nokia N8 stiller i en klasse helt for seg selv når det kommer til både bildekvalitet og videokvalitet. Detaljgjengivelse, fargegjengivelse og dynamikkomfang er mobilkameraet i N8 så god på at den kan konkurrere med rimelige kompaktkameraer, og til å være et mobilkamera er det veldig imponerende.

Til: Spillnerden

De som vil spille på mobilen trenger et operativsystem som det er mange spill tilgjengelig til, og mobiltelefonen må være rask nok til å kjøre spillene.

Apple Iphone 4 er en klar vinner i denne kategorien. I telefonens applikasjonsbutikk finner du utrolig mange spill, og utvalget blir stadig mer fyldig. Siden alle spillene stort sett er laget til akkurat denne telefonen, fungerer alle sammen. En innebygget Gyro gjør i tillegg at du kan styre spillet på en helt ny måte som er overlegen akselerometeret du finner i andre telefoner.

Til: Yngstemann

Mobiltelefonene til barn og ungdom er ofte utsatt for mer i hverdagen enn de voksnes mobiler, og derfor kan det være lurt å ikke kjøpe en altfor dyr mobiltelefon. Likevel kreves det ofte funksjonalitet fra podens side.

Du får ikke en mer funksjonsrik og god mobil for sin prisklasse enn LG Optimus One. Alle funksjonene poden setter pris på er på plass i denne telefonen, og det er ekstra kult at den har en trykkskjerm med grei størrelse og Android Market der man kan laste ned mange gratis spill og morofunksjoner.

Hvis poden klarer seg med en telefon uten veldig mange funksjoner, kan det være en idé å se på Samsung E2370 Xcover som vi har anbefalt til familiens "Lars Monsen".

For den aller yngste er du kanskje litt skeptisk til den prisklassen også, og i første omgang kan det være lurt å kjøpe en enda billigere mobil for å se om poden kan ta vare på den. Da er Nokia 2220 Slide et godt alternativ. Den er fargerik og har kamera og musikkspiller, samtidig som den er billig.

Til: Bestemor

Til bestemor eller andre som kanskje ikke er så teknisk begavet er det kanskje best med en telefon som er enkel å bruke.

Doro 332gsm er en svært enkel telefon. Denne har store taster, forsterket lyd og god lydkvalitet, svært god batterilevetid og en lettlest skjerm. Over tastaturet er det også tre hurtigtaster for å ringe ut og en hurtigstast for tekstmeldinger.

Testen av denne telefonen er rett rundt hjørnet, men vi kan allerede med sikkerhet si at det er en god mobiltelefon for de som sliter med syn, hørsel eller ikke så teknisk begavet.

Andre anbefalinger:
Nettbrett

Samsung Galaxy Tab er en av de to beste nettbrettene vi har testet. Galaxy Tab er svært god på video og underholdning, og Flash-støtte gjør det mulig å se videoer og annet Flash-innhold i nettleseren. I tillegg er den spesielt portabel, med lav vekt og en beskjeden nok størrelse til at den kan passe i innerlomma på jakken din.

Apple Ipad er også et nettbrett vi anbefaler, men til en litt annen brukergruppe. Den er ikke i nærheten så bra på video som Galaxy Tab, den mangler Flash-støtte og er ikke like portabel. Til gjengjeld er skjermen større, noe som gir god oversikt, og den er svært god på spill.

GPS for asfalterte veier

Tomtom Go Live 1000 er den desidert beste GPS-en på markedet i dag for navigasjon. Med en rekke Live-tjenester vet den hvor du finner nærmeste "Europris" eller "Obs! Bygg", så vel som hvor det er kø på veiene i sanntid. Dette er ikke bare en GPS, men også et samfunn av brukere som deler informasjon og et svært nyttig verktøy på veien.

Garmin Nüvi 3760 er en slankere og penere GPS enn Tomtom Go Live 1000, og den ser mer ut som en mobiltelefon. I tillegg vrir skjermen seg automatisk når du snur på telefonen, og dermed kan du enkelt bruke den i portrettmodus når du tar beina fatt.

GPS for friluft

Garmin Oregon 450 er en brukervennlig GPS for friluft som er proppfull av funksjoner. Blant annet har den skikkelig høydemåler, digitalt treakslet kompass og 3D-modus for å få skikkelig oversikt over terrenget rundt deg.

Garmin GPSmap 62s er et bedre alternativ hvis du har behov for å bruke GPS-en med hansker eller votter på fingrene. Denne har nemlig ikke trykkskjerm, men gode gammeldagse taster. Ellers har GPSmap 62s stort sett de samme funksjonene som Oregon 450, men mangler 3D-modusen.

Bluetooth-håndfri

Plantronics Voyager Pro anbefaler vi til de som trenger en "vanlig" håndfri for å bruke hjemme, på kontoret eller i bilen. Denne har god lydkvalitet og svært god støykansellering.

Hvis du vil ha en skikkelig kvalitetshåndfri for bruk på kontoret eller hjemme, som har begrenset rekkevidde til en basestasjon, anbefaler vi Jabra Pro 9470, som også fungerer mot fasttelefon og PC. Vil du derimot ha en enda mer portabel håndfri kan Jabra Arrow være verdt en titt.

Trenger du bare en håndfri til bilen er Supertooth Buddy å anbefale. Den koster lite og gir knallgod lydkvalitet under samtaler i bilen.

Les også
LG 2X er lansert
Les også
Helg - Spill: Android og Iphone
annonse