Tek.no

Test

Helg - Spill: Android og Iphone

Infinity Blade

(Ipod Touch/Iphone/Ipad)

Infinity Blade fra Epic, utviklerne av spillmotoren Unreal Engine, har gått sin seiersgang etter at det nylig ble gjort tilgjengelig på Apples App Store. Det er i særdeleshet den voldsomme grafikken spillet skilter med som har vakt oppmerksomhet.

Infinity Blade er det første skikkelige spillet for Apples plattform som utnytter Unreal Engine. Tidligere har vi kun sett en demo av grafikken i Epic Citadel, et stort åpent landskap vi bare kunne traske rundt i uten å gjøre annet enn å se oss rundt.

Slik sett må muligens Infinity Blade kunne kalles en myk start i forhold til mange andre spill på plattformen. Det er nokså begrenset hva vi kan finne på, og kampene virker å være stramt regissert for å vise Unreal-grafikken fra sin beste side.

Som navnet antyder dreier dette seg om sverd. I starten får vi en kjapp introduksjon til spillet. Her antydes det at sverdet vi senere skal traktere vil ha noen litt spesielle egenskaper.

Tilsynelatende skal det ta opp i seg egenskaper fra de stakkarene som måtte bli utsatt for dets vrede. Dette ser vi også underveis. Her dukker nemlig rollespillelementene opp, med muligheter for å øke ulike kampegenskaper for spilleren.

Spillbarhetsmessig bærer spillet sterkt preg av den stramme regien som er valgt. Vi beveger oss kun fra punkt til punkt. Vi har en viss styring av kameravinkler underveis, men noen total bevegelsesfrihet lik den vi så i Epic Citadel kan vi glemme her.

Også i kampene virker det som om vi er litt prisgitt det estetiske. Spillet reagerer umiddelbart på at vi stryker over skjermen for å parere eller gjøre skade på utysket foran oss, men innimellom stoppes vi av at spillet vil bytte til den fjongeste kameravinkelen.

Alt i alt oppleves Infinity Blade som et fantastisk pent spill, men det faller nok litt gjennom når det kommer til spillbarhet. Det er greit nok, men heller ikke mer.

Epic har lang historie som leverandør av gode spill, og durkdrevne spillere vet umiddelbart hva Unreal Engine er. Vi tipper derfor at vi neppe har sett det siste fra Epic, og vi ser frem til neste kapittel. Som spill er vi usikre på om Infinity Blade er verdt de 35 kronene det koster, men som en kraftdemonstrasjon for Apples plattform og Epics spillmotor er det definitivt en overbevisende affære.

Dersom du ønsker et av de grafikkmessig beste spillene på plattformen, med bedre spillbarhet anbefaler vi heller N.O.V.A. som vi testet i august. Grafikken her er langt fra like detaljert som i Infinity Blade, men den er fortsatt lysår foran det meste annet, og spillbarheten er altså betydelig bedre.

Rat on a skateboard

(Ipod Touch/Iphone/Ipad)

Tidligere i år testet vi Rat on a Scooter fra utgiveren Donut Games. Vi har strengt tatt ofret betydelige mengder tid til dette vanedannende spillet.

Nylig kom Rat on a Skateboard, fra samme utgiver. Som i Rat on a Scooter går spillmekanikken her ut på å trykke på skjermen for å få den sportslige rotta til å hoppe i været.

Hvorfor hoppe? Jo, fordi bananskall, basketballer og all mulig annen guffe kommer mot deg i et jevnt tempo. Trapper og hull i bakken er også en utfordring som må hoppes over.

Det fins tre spillmodi. Uendelige brett for baskethindringene, der vi også får power ups underveis, og det samme for bananskallene. Det fins i tillegg en rekke faste baner med mer spesifikke utfordringer.

Disse har det til felles at det blir stadig vanskeligere å tråkle seg gjennom hindringene underveis, og foruten de spesifikke utfordringene er motivet å komme så langt som mulig før man går på snørra.

Spillet koster 6 kroner på App Store, og er absolutt av det underholdende slaget. Vi mener imidlertid at gode gamle Rat on a Scooter er hakket bedre underholdning og mer vanedannende enn Rat on a Skateboard, og anbefaler at du tar turen innom førstnevnte om du ikke har prøvd det.

Angry Birds Seasons

(Android/Ipod Touch/Iphone/Ipad)

Dette er en ny versjon av det usedvanlig vanedannende spillet Angry Birds. Her får vi skyte de sinna fuglene i nye omgivelser, og man kan velge mellom en juleverden og en halloween-verden.

Spillet går ut på at man skal skyte diverse fugler med ulike egenskaper med en sprettert for å drepe grisene som har stjålet eggene deres. I juleverdenen åpnes det et nytt brett hver dag fram til 25. desember, akkurat som en adventsluke. Det ser også ut som om det er en stor overraskelse den siste dagen.

Videre kan man også ødelegge diverse presanger som er plassert rundt om i verdenene for ekstra poeng. Det er de samme fuglene vi finner i det originale spillet, og banene blir vanskeligere dag for dag.

I halloween-verdenen får man hele 45 brett å spille seg igjennom samtidig som man kan knuse gresskar og andre halloween-effekter for ekstra poeng, mens man prøver å utrydde de slemme grisene. Dette er et must for alle Angry Birds entusiaster, og gir timevis med underholdning. Rett og slett et morsomt spill å kose seg med i juletiden.

Spillet er gratis for Android-telefoner. For Iphone og Ipod Touch koster det seks kroner, mens det på Ipad heter Angry Birds Seasons HD og koster 11 kroner.

Slice it!

(Android/Ipod Touch/Iphone/Ipad)

I dette spillet skal man forsøke å dele opp ulike figurer til like store deler i et gitt antall. Her får man trimmet hjernebarken godt da man etter hvert møter oppgaver som man må tenke seg godt om for å klare å fullføre.

Ettersom man begynner å gjøre det bra får man også "hint-poeng" som kan brukes til å hjelpe deg med å komme til riktig løsning. Man blir fort hektet på å lage figurene så perfekte som mulig og da kan man oppnå perfekte gjennomførte oppgaver, noe man skal få strebe godt for å få til.

Spillet har også støtte for flertrykk slik at man kan bruke to fingre når man skal strekke linjene som former figurene. Spillet har 140 oppgaver til IOS, og 80 til Android. Det skal sies at det skal komme flere oppgaver, da produsenten sier spillet skal bli oppdatert med jevne mellomrom.

På IOS-versjonen kan man også se rangeringer ulike oppnådde prestasjoner, og det er nå kommet en juleoppdatering til IOS-utgaven med 20 nye oppgaver. Spillet er gratis til Android, og koster seks kroner til IOS-enheter.

Paper Toss

(Android/Ipod Touch/Iphone)

Dette spillet er veldig enkelt, og veldig vanedannende. Det hele går ut på at du skal kaste en krøllet papirball i søpla, men man har en vifte som lager vindforholdene utfordrende. Dette gjør at man må prøve å beregne hvor mye til en av sidene man må kaste papirballen for at vinden ikke skal få deg til å bomme.

Man kan velge mellom seks forskjellige verdener som byr på ulike vanskelighetsgrader. De letteste verdenene byr på like mye underholdning som de vanskeligste, da man alltid prøver å forbedre sin beste poengsum.

Dette er et lite krevende spill, og ting går raskt og effektivt. Perfekt hvis man sitter på bussen, eller bare skal slå hjel noen minutter.

Spillet er tilgjengelig for både Android og IOS, og i Apple-utgaven får man også tilgang til en ny verden og en graffitiball. Paper Toss er gratis til begge operativsystemene og kan hentes via Android Market og Itunes.

Les også
Sega-emulatorer bannlyst fra Android Market
Les også
Fire knallgode mobilspill til helgen
Les også
Vi har prøvd PlayStation-mobilen
Les også
Lurer du fortsatt på hva du skal kjøpe?
Les også
VG inntar nettbrettet
Les også
Angry Birds for Android er ute
Les også
Bedre grafikk i Android
annonse

Les også