Til hovedinnhold

Er dette Samsungs neste flaggskip?

Ryktene vil ha det til at dette er Galaxy S III.

Samsung har virkelig gjort vei i vellinga med toppmodellen sin Galaxy S II. En samlet teknopresse har hyllet telefonen som en av de aller beste i 2011. Galaxy S II kom imidlertid før sommeren, og nå har ryktene om oppfølgeren begynt å strømme på.

Oppdatert: Alt tyder på at bildene stammer fra et russisk nettsted for konseptdesign.

Bildene som nå har dukket opp på nettet skal først ha blitt lagt ut på en av Samsungs offisielle sider i Russland, dersom vi skal tro youmobile.org.

Spesifikasjonene under bør tas med en solid klype salt.

Galaxy S III, eller Galaxy S3, om du vil, skal ha fått modellnavnet GT-I9500.

Stor AMOLED-skjerm og penn

Ifølge ryktene skal Galaxy S III dele noen egenskaper med dagens Galaxy Note. En svær HD Super AMOLED-skjerm på 5 tommer gjør telefonen til den nest største fra Samsung, bak nevnte Galaxy Note.

Hvis innholdet på bildene viser seg å stemme, vil Galaxy S III likevel bli en relativt kompakt telefon. Skjermen går nemlig helt ut i kantene på siden, og det er svært lite rundt skjermen oppe og nede på telefonen.

Samsungs S-pen, den digitale pennen som følger med Galaxy Note, skal visstnok også være inkludert med Galaxy S III. Det betyr at notater og enkel tegning burde gå kjapt og smertefritt på det nye flaggskipet.

Telefonen skal ha en tykkelse på 9 millimeter. Det betyr at den ikke blir av de aller tynneste smarttelefonene, men det er fortsatt respektabelt for en telefon med så stor skjerm.

Kraftig innmat

Om ryktene stemmer blir dette en godt utstyrt telefon. På innsiden skal den Samsungs nye firekjernede Exynos-prosessor på 1,5 GHz. Lagringsplass på enten 32 eller 64 GB skal telefonen også få, samt støtte for Micro SDXC-kort.

Galaxy S II var kun å få kjøpt i 16 GB-utgave gjennom vanlige norske kanaler, selv om den finnes med 32 GB lagringsplass. Dersom Galaxy S III ikke fins i en 16 GB-utgave, kan det tyde på at standarden for intern lagring er i ferd med å øke.

Støtten for Micro SDXC er også viktig. Det betyr at Galaxy S III kan benytte seg av minnekort på mer enn 32 GB. I skrivende stund koster et MicroSDXC-kort på 64 GB omtrent 900 kroner.

Lanseres i februar?

Ellers skal Galaxy S III ha et kamera med 12 megapikslers oppløsning. Tilkobling til PC skal kunne skje via USB 3.0, og den vil finnes i en 4G-versjon med støtte for LTE.

Det forventes at oppfølgeren til Galaxy S II vil bli lansert samme sted som S II ble lansert. Det betyr at vi kanskje får se telefonen på Mobile World Congress i Barcelona. Messen finner sted i slutten av februar, og vi er som vanlig på plass.

Les testen av Samsung Galaxy S II

(Kilde: youmobile.org)

Mer om
annonse