Tek.no

Nyhet

Toyota integrerer Nexus 7-nettbrett i bilen

Android-nettbrett fungerer som underholdnings-, navigasjons- og informasjonssystem.

Toyota / YouTube-video
Kurt Lekanger
21 Aug 2014 11:13

De fleste moderne biler kommer med mer eller mindre avanserte underholdnings- og informasjonssystemer, men løsningen er vanligvis proprietære. Dermed risikerer du at «infotainment»-systemet virker gammeldags den dagen du selger bilen.

Nå har Unimax, et selskap eid av Asus, inngått et samarbeid med Toyota om et avansert infotainment-system bygget rundt et helt vanlig Asus Nexus 7-nettbrett. Toyota kaller systemet for Toyota Intelligent System (TIS). Det skriver Mobilegeeks.com.

I første omgang ser det ut til at det kun er Toyotaer solgt på Taiwan som får det nye TIS-systemet, men slår det an er det ikke utenkelig at lignende løsninger vil finne veien til våre breddegrader også.

Nettbrettet festes i en dokking. På undersiden av brettet er det en enklere skjerm som kan brukes når du ikke har med deg nettbrettet.Foto: Toyota / YouTube-video

Ta med deg nettbrettet

Ettersom TIS er basert på et standard nettbrett, vil det lett kunne oppgraderes til nyere teknologi senere. Nexus 7-nettbrettet kommer med spesialtilpasset programvare, og nettbrettet plasseres i en dokkingløsning i dashbordet. Dermed kan du ta nettbrettet med deg og bruke det til andre ting når du ikke sitter i bilen. Skulle du glemme igjen nettbrettet hjemme, kan du fortsatt bruke informasjons- og underholdningssystemet i bilen – men du får ikke tilgang til de mest avanserte funksjonene, og du får heller ikke navigasjon.

Når nettbrettet sitter i dokkingen vil det lades trådløst.

Foto: Toyota / YouTube-video

Talestyring

TIS-systemet støtter talestyring, og er ifølge Mobilegeeks spesielt utstyrt med alt du trenger for å finne frem på Taiwan. Det er 4G-tilkobling og satellittnavigasjon, og du får informasjon om hendelser i trafikken, snarveier til nødetater, og så videre.

Systemet har støtte for NFC, slik at du kan pare andre enheter også – for eksempel hvis du vil spille musikk fra mobiltelefonen over bilens musikkanlegg.

Toyota sier ingenting om hvilke biler som får TIS, men har demonstrert den i Toyota Vios – en bilmodell som selges i Asia.

Også andre aktører i bransjen jobber med lignende løsninger for bil. Blant annet har Apple laget en løsning som skal gjøre det enklere å bruke iOS-enheter i bilen, kalt Apple CarPlay. Du kan lese mer om Apple CarPlay her »

Her kan du se Toytas egen videodemonstrasjon av løsningen:

(Kilde: Mobilegeeks.com)

Les også
Vi har prøvd Apple CarPlay
Les også
Snart kan du starte Teslaen fra mobiltelefonen
Les også
Apples CarPlay kommer til enda flere biler
Les også
Microsoft vil gi bilen din Metro-fliser
Les også
Slik er Apple CarPlay
annonse

Les også