Tek.no

Nyhet

Oppstart-CD med Linux

22 Sept 2010 14:10

Fordelene med Live CD er at man kan starte opp en PC, og teste ut en Linux-distribusjon, uten å installere et ekstra operativsystem på PC-en. Dette skjer uten at det underliggende operativsystemet blir endret, men samtidig kan man teste ut et annet OS.

De fleste Linux-distribusjoner tilbyr en slik Live CD-mulighet, men programmet Linux Live USB Creater gjør at du kan bruke Windows til lage din egen Live CD basert på distribusjonen du selv velger.

En ny versjon av programmet ble lagt ut i forrige uke, Linux Live USB Creator 2.6, og denne tilbyr støtte for mange flere Linux-distribusjoner, inkludert Opensuse, Linux Mint og Ubuntu. Over 50 forskjellige Linux-distribusjoner støttes – se en komplett liste på linuxliveusb.com. Dersom ikke en aktuell distribusjon støttes, kan man laste ned denne for å lage en Live CD.

Linux Live USB Creator støtter også virtualisering av Linux i Windows, det vil si det går an å kjøre Linux virtuelt under Windows. Dette gjøres med en spesiell portabel utgave av Virtualbox.

Les mer om programmet på linuxliveusb.com/en/how-to.html.

Last ned

Linux Live USB Creator finner du på linuxliveusb.com.

(Kilde: Ghacks)

Les også
Linux kan bli raskere
Les også
Fedora 14 er klar
Les også
Linux blir sikrere
Les også
KDE 4.5 lanseres
Les også
Spotify for Linux
Les også
Last ned ny Mandriva Linux
Les også
Utviklingen av Ubuntu 10.10 har startet
Les også
Ubuntu 10.04
annonse