Til hovedinnhold

Ikeas smarte rullegardiner skulle ha blitt lansert 1. august

Utsettes nok en gang.

Ikea
Stein Jarle Olsen

Ikeas trådløse, motoriserte og appstyrte rullegardiner Kadrilj og Fyrtur skulle først lanseres i februar, men i februar var meldingen at de hadde funnet en måte å forbedre funksjonaliteten på, og derfor utsatte lanseringen.

Siden ble vi fortalt at rullegardinene skulle lanseres sammen med Ikea og Sonos' Symfonisk-høyttalere 1. august. Nå er de imidlertid utsatt igjen, og begrunnelsen er fortsatt den samme.

– Vi jobber med å forbedre funksjonalitet i appen, og vil implementere det i produktets fastvare før salgsstart. Det er det som har forårsaket forsinkelsen. For øyeblikket har vi ikke eksakt dato for når salgsstart vil være, men i alle fall i løpet av 2019, sier kommunikasjonsrådgiver Gudrun Lægreid hos Ikea Norge til Tek.no.

Hun sier det definitivt ikke blir august, kanskje september, men mest sannsynlig oktober, uten at det foreløpig er bekreftet.

Integreres med lamper og høyttalere

Ikea-gardinene blir billigere enn de fleste andre mer eller mindre smarte rullegardiner. Ved hjelp av Ikeas Trådfri-app vil du også kunne styre rullegardinene med stemmen, via enten Apple HomeKit, Amazon Alexa eller Google Assistant, noe stadig flere begynner å få i hjemmene sine.

På Ikeas Democratic Design Days tidligere i år fikk vi også demonstrert hvordan rullegardinene skal kunne inngå i rutiner sammen med Ikeas Trådfri-pærer og Symfonisk-høyttalerne.

Du vil for eksempel kunne sette opp en rutine hvor rullegardinene sakte dras opp om morgenen, samtidig som lampene gradvis skrur seg på. Når det er tid for å stå opp, kan du velge at høyttalerne skal begynne å spille musikk.

Kadrilj er den gjennomsiktige utgaven, Fyrtur er lystette rullegardiner.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Rimeligere enn konkurrentene

Gardinene vil være 195 centimeter lange og 60, 80, 100, 120 og 140 centimeter brede. Prisene blir fra 899 til 1299 kroner for Kadrilj, fra 999 til 1499 kroner for Fyrtur. Med det legger Ikea seg betraktelig lavere enn de smarte og/eller motoriserte rullegardinene som finnes på markedet i dag.

Konkurrerende LuxaFlex oppgir for eksempel en pris på 1785 kroner kun for motoren til sine rullegardiner, og så koster gardinen rundt 1000 kroner ekstra for en duk på 100x180 cm. Batteripakke, fjernkontroll og hub for appstyring kommer også i tillegg.

annonse