Til hovedinnhold

Ikea sliter med å dekke etterspørselen etter sine smarte rullegardiner

Stein Jarle Olsen, Tek.no

Over ett halvt år siden Ikea først skulle slippe sine trådløse, motoriserte og appstyrte rullegardiner Kadrilj og Fyrtur, har disse nå begynt å dukke opp i butikkene.

Men å faktisk få tak i dem akkurat nå er ikke så enkelt, ettersom tilgangen er liten mens etterspørselen er stor.

– Fyrtur er tilgjengelig på enkelte varehus, men vi får inn veldig små leveranser som langt fra dekker etterspørselen. Derfor blir det veldig fort utsolgt. Kadrilj skal komme i neste uke, men vi forventer samme utfordringer med leveranse på dem. Jeg kan ikke si når vi er oppe og går på full tilgjengelighet ennå, får vi vite fra kommunikasjonsrådgiver Troels Normann Mathisen hos Ikea.

Er du veldig gira på å være tidlig ute, er nok derfor det tryggeste å først ta en telefon til ditt lokale varehus og høre om de faktisk har varene på lager.

Fra 60 til 140 centimeter

Fyrtur er den lystette varianten.
Ikea

Rullegardinene er tilgjengelig i bredder fra 60 til 140 centimeter, og kan rulle seg ut til 195 centimeters lengde. Prisen er fra 1000 kroner for Kadrilj eller 1300 kroner for Fyrtur. Sistnevnte gardin er lystett, mens Kadrilj er mer å betrakte som en slags persienne da den fremdeles slipper gjennom en del lys.

Rullegardinene er batteridrevet og kan fjernstyres gjennom Ikeas Trådfri-system. Via appen kan du også styre de med stemmen med Apple HomeKit, Amazon Alexa eller Google Assistant, noe stadig flere begynner å få i hjemmene sine. Gardinene kan også inngå i faste rutiner sammen med Ikeas Trådfri-pærer og Symfonisk-høyttalerne.

Etter alt å dømme vil de også kunne styres, trigges og samarbeide med andre smarte og kompatible dingser – eksempelvis gjennom smarthussystemer som Homey.

Tek.no kommer tilbake med en test av rullegardinene så snart vi har mulighet.

Ikea slipper smartknott:
Skal gjøre det enkelt å styre musikken uten appfikling >>>

(Kilde: Ikea)

annonse