Til hovedinnhold

Kommer Nokias Android-mobil likevel?

Stadig nye bildelekkasjer kan tyde på at det kan være noe i ryktene.

@evleaks

Det har lenge gått rykter om at Nokia jobber med et Android-basert alternativ til sine Windows Phone-mobiler. Telefonen skal ha kodenavnet «Normandy», og det har lekket ut mange bilder av den i løpet av de siste par månedene. Senere har enkelte nettsteder hevdet at planene skulle legges på is, men stadig nye lekkasjer av bilder kan kanskje tyde på at telefonen likevel kan komme til å se dagens lys.

Dette bildet skal vise en utviklerversjon av Nokia Normandy.Foto: Weibo

Nylig dukket det opp flere nye bilder av det som skal være en utviklerversjon av telefonen, skriver The Verge.

Ikke en Windows Phone-mobil

På bildene ser man klart og tydelig en knapp under skjermen som definitivt ikke er en Windows-logo, slik alle Lumia-telefonene til selskapet har. Grensesnittet på telefonen ser også ukjent ut, og ligner hverken på Android eller Windows Phone.

Ifølge tidligere kilder kjører Nokia Normandy en spesiell Android-utgave, som ikke retter seg etter Googles versjon – omtrent som det Amazon gjør med Kindle Fire-nettbrettene. Det har også blitt sagt at Normandy ikke vil være noen toppmodell, den skal i stedet være en telefon i den rimeligere enden av prisskalaen.

Foto: @evleaks

Også Twitter-brukeren @evleaks har lekket det som ser ut til å være pressebilder av telefonen. I tillegg til de nye bildene, har @evleaks tidligere lagt ut bilder som viser ulike apper som kjører på Normandy-telefonen.

Det er usikkert om Nokia faktisk kommer til å lansere en Android-telefon, siden mobilavdelingen i selskapet som kjent er kjøpt opp av Windows Phone-produsenten Microsoft. Men som sagt, de nye lekkasjene kan kanskje bety at telefonen kommer likevel.

Les også: Windows Phone er større en Apple iOS i 14 markeder

(Kilde: The Verge, Android Authority)

annonse