Til hovedinnhold

Du kan få «ambilight» til PC-skjermen

Eller TV-skjermen. Det er ditt valg med Lightpack.

Woodenshark

Når du hører om bakgrunnslys til skjermer, tenker du sikkert først og fremst på Philips og deres Ambilight-teknologi. Denne løsningen går ut på å spre lys til veggen bak TV-en, og fargene dikteres av innholdet på selve skjermen.

Nå har en gruppe som kaller seg Woodenshark lansert et Kickstarter-prosjekt, hvor de ønsker å masseprodusere en tingest de kaller Lightpack. Som navnet tilsier, er dette en boks med tilhørende lys, som du kan koble bak på PC-skjermen eller TV-en. Resultatet blir det samme som Philips' Ambilight: En lekker og oppslukende utvidelse av lyset fra skjermen din.

Åpen kildekode

Sånn ser boksen ut bakpå en TV.Foto: Woodenshark

Lightpack er et prosjekt med åpen kildekode. Den lille boksen fester du som nevnt bakpå skjermen, og kobler den deretter til datamaskinen eller stue-PC-en via USB. Du knytter videre ti lysdiodemoduler til boksen, og fester dem ut på kanten av skjermen.

Den medfølgende programvaren heter Prismatik, og analyserer innholdet på skjermen. Informasjonen sendes til boksen, som kontrollerer fargene på lysdiodene. Prismatik kan skreddersys til ditt bruk, og det er mulig å styre showet via smarttelefonen eller nettbrettet, samt motta spesialtilpassede lysvarsler for prosessortemperaturer eller ny e-post.

Helsemessig gevinst

Det er ikke bare for moro skyld at Woodenshark mekker Lightpack for et massivt publikum. Med henvisning til forskning, peker gruppen på at å se på skjermer i mørke rom kan gi helsemessige plager.

Når for eksempel en film eller et spill veksler mellom mørke og lyse bilder, utvider og trekker pupillene dine seg sammen som en følge. Dette gjør at øyemusklene er under konstant stress, noe som kan føre til synsproblemer.

Lightpack tilbyr en mer jevn overgang mellom mørke og lyse bilder, ved å ha et mer stabilt bakgrunnslys som øyet ditt også kan forholde seg til.

Vil masseprodusere

Gutta bak Woodenshark sier rett ut at Lightpack ikke er noen revolusjonerende nyvinning innen teknologi, men at det bare er et produkt som skal være enklest og billigst mulig for sluttbrukeren.

Derfor har de lansert prosjektet på Kickstarter, hvor de ber om den spesifikke summen på 261 962 dollar (1 538 424 kroner og 24 øre) for å nå sine mål om masseproduksjon.

Disse TV-ene har allerede bakgrunnslys installert:
Dette er Philips' nye toppmodell-TV-er »

Se Kickstarter-videoen til Lightpack nedenfor:

(Kilde: Engadget)

annonse