Til hovedinnhold

Apples Mac Pro vil koste over 25 000 kroner

Og den skal komme før jul.

En ting som er sikkert, er at Apples designere ikke er redde for å prøve noe nytt. Det ble bevist til det fulle tidlig i sommer, da Apple viste fram noe som så ut som en høyteknologisk... søppelbøtte?

Noe å le av var det likevel ikke. Den runde datamaskinen viste seg å skulle ta seg av de vanskeligste og tyngste jobbene – det var den nye Mac Pro vi fikk se – den kraftigste Macen så langt. I kveld har den også fått en pris og slippdato.

Julegave – til den som har råd

Foto: Apple
Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Nye Mac Pro kan som seg hør og bør konfigureres etter behov, ønske og lommebok. Grunnmodellen er utstyrt med en firekjernet Intel Xeon E5-prosessor på 3,7 GHz, 12 GB DDR3-minne på 1866 MHz, to AMD FirePro D300 grafikkort med 2 GB GDDR5 VRAM hver, og en 256 GB PCIe-basert SSD.

Ellers har den selvsagt nødvendige utvidelsesmuligheter over Thunderbolt 2, USB 3.0, Gigabit Ethernet, HDMI 1.4, Bluetooth 4.0 og IEEE 802.11ac trådløst nett.

Prisen på denne er 25 990 norske kroner, inkludert levering, og skal være å få i desember måned. Hvis du har vært snill gutt eller jente i år da.

Skulle ikke dette duge, kan du alltids hive mer penger i potten. For den samme datamaskinen med seks kjerner på 3,5 GHz, 16 GB RAM og to FirePro D500 med 3 GB videominne, går bare prisen opp til 34 990 kroner. Hva denne koster hvis du insisterer på modellen med hele tolv kjerner vet vi ikke i skrivende stund, men det er jo slik at om du må spørre, så har du sikkert ikke råd.

Den snasne datamaskinen snekres for øvrig sammen i USA, og Apple har laget en ganske sexy film av prosessen:

Forbausende stillegående

Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Apple har tatt i bruk en sentral kjøleribbe av aluminium på nye Mac Pro, noe som gjør at den klarer seg med én eneste kabinettvifte. Når datamaskinen på sine 25 små centimetere over bakken jobber hardt, vil den nok helt sikkert høres. Men i hvert fall på tomgang skal den ha det samme lydnivået som en Mac mini – det vil si knapt hørbar.

Nye Mac Pro er altså en datamaskin du ikke skal behøve gjemme unna under pulten for å få et snev av arbeidsro.

Bli med under panseret:
Disse bildene viser den nakne sannheten om Mac Pro >>>

Les også
Ser du hva denne Mac-Pro-etterligningen er laget av?
Les også
Så mye billigere er Mac Pro-toppmodellen enn en tilsvarende Windows-PC
Les også
Denne Mac-en ble solgt for 6 millioner kroner
Les også
Prisoverraskelse: Apple gir bort nye OS X Mavericks
Les også
Bli med under panseret på Apples nye sylinder-Mac
Les også
Dette er Apples nye Mac
annonse