FeatureBildespesial: Mac Pro

Bli med under panseret på Apples nye sylinder-Mac

Disse bildene viser innmaten i den nye kraftmaskinen.

Design og kjøleløsning

Under gårsdagens utviklerkonferanse i San Francisco viste Apple frem maskinen som veldig mange har ventet veldig lenge på.

Mac Pro har gjenoppstått i form av en sort sylinderformet maskin med et langt lavere volum enn før. Mange har trukket assosiasjoner til både søppelbøtter og Star Wars-kjendisen R2D2, men de fleste er enige om at Apple tok oss på senga – ingen hadde forventet dette.

Apple har lagt sitt gigantiske aluminiumstårn under kniven og tryllet. Ut av operasjonssalen kom en datamaskin som er ulikt noe annet vi har sett – men sånn kan det jo gjerne gå når Apple hiver ut både optiske drev og tradisjonelle harddisker. Den er et forsøk på å legge fundamentet for den personlige datamaskinen det neste tiåret.

Mac Pro rager 25 cm over bakken, og med sine 17 cm i diameter skulle den ha gode sjanser til å få plass på skrivebordet ditt.

Fronten til nye Mac Pro.Foto: Apple

Komponenetene står på høykant for å få plass i det lille kabinettet. Her ser du baksiden av grafikkløsningen.

Komponenetene står på høykant for å få plass.Foto: Apple

Hovedkomponentene står plassert rundt en kjøleribbe av aluminium. Kjøleribben tar opp varmen fra prosessoren og grafikkortet, og lar videre varmen følge luftstrømmen fra viften, ut av maskinen.

Kjøleribben av aluminium fordeler varmen jevnt utover.Foto: Apple