Philips lanserer enkelt, trådløst dimmesett

Kan styre opp til ti Hue-lyspærer av gangen.

En lyspære er ikke bare en lyspære. Tidligere i år lanserte Sony en lyspære med innebygd høyttaler, og Philips har i lengre tid solgt et system som kalles Hue.

Kort sagt er det snakk om smarte lyspærer koblet i nettverk. Et tradisjonelt nettverk med en Hue-bro kan ha opp til 50 pærer, og du styrer det hele med en app på mobiltelefonen.

Du kan bestemme både lysstyrken og fargen på lyset, «programmere» lysene til å endres ved fastsatte tidspunkter, og legge inn både faste «alarmer» og timere (få noen blink når Grandiosaen skal ut av ovnen, for eksempel).

Trådløst og frittstående panel

Philips presenterer systemet.

Nå har Philips annonsert et nytt tillegg til Hue, nemlig et trådløst panel som du kan sette på veggen eller bruke som håndholdt fjernkontroll, og skru av/på eller dimme opp til ti lyspærer (innenfor en radius av 12 meter) av gangen.

Dette kan brukes som et selvstendig dimmesystem om du ikke har kjøpt og installert Wi-Fi-broen, og fungerer «ut av boksen».

Det kan også brukes i kombinasjon med et «skikkelig» Hue-nettverk for å gi deg en mer tradisjonell dimme/lysbryter.

Dermed slipper du å bruke appen for de enkleste tingene, noe som også kommer greit med om du for eksempel har overnattingsgjester og andre som gjerne skulle få lov til å skru av og på lys uten å laste ned en app.

Det ser ikke ut som du får tilgang på alle Hue-mulighetene med det nye systemet. I starten vil det selges sammen med en lyspære, som et startkit, men senere vil panelet selges separat.

Hue kan også brukes på utradisjonelle måter
Ny TV-serie justerer lysene i stua di »

(Kilde: Philips via Engadget)

Les også
Nye Philips Hue + Philips Hue Go: Philips har hørt på kritikken og lanserer ny app i dag
Les også
Nanoleaf Bloom ligner ikke på andre LED-pærer
annonse