Til hovedinnhold

Hold orden på innboksen

Før i tiden var det rimelig enkelt å holde orden på innboksen. Uansett hva du mottok, så ville du få de virkelig viktige beskjeder per post i brevform og sirlig undertegnet. Å slette all mail med jevne mellomrom var dermed et reellt alternativ. Slik er det derimot ikke lenger, og det å trykke "delete" skjødesløst kan ha store konsekvenser. At beskjedene har blitt viktigere betyr derimot ikke at det lønner seg å rote det til i innboksen. Tvert imot. Samtidig er det heldigvis ikke mye som skal til for å rydde opp i rotet.
Nettstedet Ars Technica har satt opp noen tips til hvordan du med litt innsats kan få en fin og ryddig innboks.

Sett av tid

For det første anbefaler de at du setter av litt kvalitetstid med den mailtjenesten du primært bruker. Det er ikke gjort på et blunk å filtrere ut hva som bør beholdes og hva som kan kastes, du bør regne med at den jobben alene fort kan ta noen timer. Hvis du tar den raske utveien ved og merke alt og trykke delete vil du utvilsomt angre senere.

Sett derfor av en kveld hvor du er alene hjemme, eller blir igjen på jobben etter arbeidstid. Jo mindre forstyrrelser, jo fortere går det.

Sorter mailen

Noe av det du har mottatt de siste årene er du helt sikkert interessert i å beholde. Sett derfor opp et arkiv for de gamle beskjedene dine. Du kan gjerne arkivere beskjedene etter tema, eller hvem du har mottatt beskjedene fra. Det viktigste er å få de ut av selve innboksen som skal være skinnende blank når arkiveringen er unnagjort.

Oppretthold systemet

Målet deretter er å holde mailboksen renest mulig i tiden fremover. Et par huskeregler er da på sin plass. For det første må du slette alle meldinger du har besvart. Om det er noe du føler du må ta vare på, så kan du sette meldingen inn i arkivet som du forhåpentligvis ikke har fylt opp helt enda.
Om det er meldinger du må utsette til senere, så merk meldingen slik at du husker den og senere får besvart den. På denne måten kan du glede deg over en blankpusset innboks, og trolig kontakter som er overlykkelige over din raske respons.
Hos Ars Technica finner du flere tips til hvordan du kan ha en ryddig innboks.

Mer om
annonse