Nyhet

– Slik ser nye Gmail ut

Lekket bilde og testbruker skal avsløre Googles store oppussingsplaner.

Googles e-posttjeneste Gmail har ikke gjennomgått en større designmessig forandring siden tjenesten ble lansert, men heller fått små drypp med utvidet funksjonalitet ettersom årene har gått. Nå kan det imidlertid være store ting i gjærde, skal vi tro nye lekkede skjermdumper fra tjenesten. Skjermdumpene viser nemlig at et radikalt nytt design kan være på vei.

Enklere design

Brukere har tidligere klaget over at det er vanskelig å navigere i dagens rotete e-postklient. Dette har de begrunnet med at valg ligger gjemt både i menylinjen langs venstresiden, og begravet i faner over meldingene.

I det nye designet, som først ble snappet opp av Geek, ser nå tjenesten mer ut som selskapets egen e-postapp for Android. Alle ikoner er mer stiliserte, og det er klare skiller mellom de ulike kategoriene.

Slik ser en testversjon av nye Gmail ut.

Også fanene, som ble introdusert i fjor, har lagt seg inn i venstremenyen sammen med alle de andre elementene slik at all navigasjon nå skjer fra samme sted. Menyen kan også enkelt skjules, noe som gjør grensesnittet langt renere enn i dag.

Av andre nyheter kan vi kanskje se frem til å slumre e-poster som dumper ned i kassa når det passer aller minst, slik at de tar en liten omvei og dukker opp når du har tid igjen.

Om du i dag stjernemerker e-post for å få den til å holde seg på toppen av listen, vil stjernene ifølge skjermdumpene erstattes av pins.

Kladder og påminnelser blir flyttet ned til høyre sammen med muligheten for å opprette ny e-post. .

Knappen for å opprette ny e-post har fått en ny plassering, nederst i høyre hjørne. Like ved finner du dessuten små bobler som fungerer som snarveier til kladder og påminnelser.

Skal se likt ut over alt

En av brukerne som har testet Googles nye e-postdesign, Russel Holly fra Geek, kan melde om at gmails nye brukergrensesnitt er helt ulikt det de har i dag. Han mener det er tydelig at Google utformer verdens mest brukte e-postklient slik at den ser nogen lunde lik ut uansett hvilken enhet du besøker den fra, være seg nettbrett, mobiltelefon eller PC.

Akkurat som andre store aktører som Facebook og Twitter, eksperimenterer nok Google ofte med hva og hvordan de skal presentere e-posten sin for kundene. Dette får vi som står utenfor selskapene sjeldent innblikk i, da disse ikke alltid blir realisert.

Med tanke på hvor omfattende endringene virker å være denne gangen ser det imidlertid ut som Google mener alvor. Det at selskapet allerede skal ha invitert en stor gruppe testere inn i varmen svekker heller ikke sannsyneligheten for at vi etter alt å dømme får se flesteparten av endringene når Google en gang i fremtiden er klare til å rulle ut sitt nye e-postskall for massene.

Googles e-postapplikasjon har vært mye i medias søkelys den siste tiden, men langt ifra på grunn av dets utforming. Gmail skal nemlig ha vært et av hovedmålene for det amerikanske etteretningsbyrået NSA sin storstillte overvåkningsvirksomhet. For å beskytte brukernes privatliv fra myndighetene skal derfor Google jobbe intenst med å implementere HTTPS-kryptering av all e-postutveksling som skjer via deres servere.

Lurer du på hvordan Google har råd til å holde Gmail gratis?
Det kan de takke én genial oppfinnelse for » (Ekstra)

(Kilder: The Guardian, Geek)

Les også
Slik tjener Google 900 millioner kroner – hver dag
Les også
Nå vil Google gjøre Gmail mye sikrere
Les også
Slik sender du meldinger anonymt på nettet
Les også
Falt du for noen av disse aprilspøkene?
annonse