Nyhet

Falt du for noen av disse aprilspøkene?

Her er våre favoritter.

De fire første

1. april byr på en rekke morsomheter rundt omkring på nettet. Hvert eneste år stiller IT-gigantene opp med spennende spøker, og her følger vår samling av de beste.

Innebygget kortterminal

Den siste tiden virker det som spillselskaper i større og større grad har lagt sin elsk på den såkalte freemium-modellen. Her kan du laste ned og spille gratis, men må belage deg på å betale underveis i spillet for å få tilgang til ekstra-, så vel som essensielt innhold.

Blizzard er også beskyldt for å la sine kjernespillere i stikken, både nå nylig med betalingsløsninger i forkan av den nye WOW-ekspansjonen, men også tidligere ved å implementere det svært omstridte auksjonshuset i Diablo III.

Blizzards «Flawless Control» har innebygget kortterminal.Foto: Blizzard

Det spørs likevel om ikke årets aprilspøk fra spillprodusenten ble vel opplagt. Nyheten som møtte fansen på deres hjemmeside i dag fortalte nemlig om det nylanserte spillet «Blizzard Outcast» som lar deg sette kjente og kjære fjes fra det store Blizzard-universet opp mot hverandre i skikkelig «Tekken»-stil.

For å spille må du dog gå til innkjøp av en egen «Limited Edition» kontrollerspak, som i tillegg til å være særs lite ergonomisk, har innebygget kortterminal for raske og hyppige mikrotransaksjoner.

Med kortterminalen for hånd, forteller Blizzard at de endelig har gitt deg en enkel og rask måte å styrke karakteren din på. Som om ikke det var nok kan styrespaken brukes til å banke opp ubudne husgjester.

Se Blizzards aprilspøk her »

Fang alle

Google har i tradisjon tro mange aprilspøker i ermet og i år har de bestemt seg for å oppfylle manges hemmelige drøm; bli en pokemontrener!

Pokemontrenere har tradisjonelt overlatt til sin pokedex å slå opp lokasjonene hvor de små krapylene gjemmer seg, men med dagens smarttelefoner trenger du bare en kopi av Google Maps. Ved hjelp av kartapplikasjonen kan du etter sigende finne ut hvor både Pickachu, Charmander og Squirtle holder hus.

Vi har allerede funnet flere lommemonstre. Dragonite gjemte seg faktisk hjemme hos Google selv, mens Snorlax tar det kuli i sammen med paven i Vatikanet.

Det er over 100 Pokemon å fange, så det er bare å fyre opp Google Maps-appen å lete i vei. Finner du noen i Norge?

Se aprilspøken fra Google her »

Kabelen som oppgraderer TV-en din til OLED og 4K

Får du bedre bildekvalitet om du kjøper en dyrere kabel? Spørsmålet har vært diskutert opp og i mente siden tidenes – eller i alle fall elektronikkens – morgen, men noen konklusjon har de ulike grupperingene enda ikke klart å enes om. Uansett, det ville unektelig vært en liten revolusjon med en kabel som ga det den trause TV-en din både bedre sortnivå enn OLED-paneler, og høyere oppløsning enn de nye dyre 4K-TV-ene. Skal vi tro Lyd og Bilde er det nettopp dette altmuligprodusenten HAMA nå har fått til.

De utnytter nemlig den nye HDMI 3.0-standarden som er på vei, med flytende skjerming og det fantastiske materialet OCD. Av testgruppen oppgis kabelen, som kjøles av vann, å levere et utrolig flytende bilde med et sortniva som er bedre enn en avslått skjerm.

De lovende testresultatene til tross, kabelen forutsetter at du kan koble den direkte på vannforsyningen din, og en drypeoppsamler må monteres under TV-en din for å unngå vannskader. Disse vil imidlertid komme i flere varianter for å passe til TV-en din.

Delta i konkurranse for å vinne den nye kabelen hos Lyd og Bilde »

CERN tar i bruk «Comic Sans»

CERN går over til Comic Sans.Foto: CERN

Etter mange uker med diskusjoner og konsultering med designavdelingen, har de bestemt seg. CERN skal fra denne uken av eksklusivt bruke fonten Comic Sans i alle sine offisielle kommunikasjonskanaler. Skiftet kommer akkurat i tide for laboratoriets 60-års-markering, og skal ta CERNs profil med inn i den moderne tiden.

– Vi tror at den beste måten vi kan fortelle materieforskningen vår, er å bruke teknologien vi har tilgjengelig til det ytterste, og altså bytte font, forklarer James Gilles, kommunikasjonssjef hos CERN.

Hva synes du om de oppussede CERN-sidene? »