Til hovedinnhold

To nye fra Samsung titter frem

Mobile-Notes

Like før jul holdt Samsung en pressekonferanse i Ukraina der de viste frem to til nå ukjente telefoner. Telefonene, kalt F490 og P720, skal ha henholdsvis et 5 og et 3,2 megapikslers kamera og trykkfølsomme skjermer.

F490 - fem megapiksler og musikk

Selv om F490 har vært kjent gjennom FCC-godkjenning fra tidligere i høst, er Samsungs nye duo mildt sagt uventet kost midt oppi julehøytiden.

F490 ser ut til å være en modell i Samsungs telefonserie for de som prioriterer musikk og lyd. På grunn av vansker med å oversette den ukrainske pressemeldingen er det ikke spesifikasjonene kjent i det vide og det brede. Men telefonen skal kunne ta bilder i en oppløsning på 5 megapiksler og ha en trykkfølsom skjerm med den noe uvanlige oppløsningen 432 x 240 punkter.

Utifra en video laget av nettstedet Mobile-Notes kommer F490 til å ha en egen musikkmeny i tillegg til den vanlige hovedmenyen, egen minijack-utgang på toppen av telefonen og ha en egen bryter på siden for tastelås.

Ifølge Engadget Mobile skal F490 finnes i butikkhyllene i første kvartal til en pris på nærmere 4000 kroner. Spørsmålet er bare om det gjelder hele Europa eller bare et par utvalgte land.

P720 - doble SIM-kort

P720 skal ifølge samme nettsted være tilgjengelig kvartalet etter, altså nærmere sommerferien neste år. Denne har et noe mindre avansert kamera med sin maksimaloppløsning på 3,2 megapiksler, men kan til gjengjeld stille med plass til to SIM-kort som da gjør det mulig å ha to nummer tilknyttet én telefon.

Likheten mellom Samsungs egen Armani-telefon og P720 er ganske slående, og det kan være grunn til å tro at disse to telefonene har en del til felles. For eksempel menysystem. Skjermen er i hvertfall noenlunde lik. Både Samsung Armani og P720 har en skjermoppløsning på 240 x 320 punkter og trykkfølsomme skjermer.

Mer enn det vites foreløpig ikke. P720 skal visstnok være noe billigere enn F490 og få en pris på rundt 3200 kroner.

(Kilder: Engadget, Mobile-Notes, Samsung)

annonse